Monday, December 31, 2012

Recap What's Happening in 2012

Assalamualaikum.
Kembali ke meja sekolah selepas seminggu menjadi suri di rumah. >.<
Jom recap.

Alhamdulillah, tahun 2012, berjaya post 100 ++ entries. Haha. Which is lagi banyak dari last year. Last year, I was pregnant. So memang tak expect more pon.

January,
I was enjoying my final trimester of pregnancy. Very excited about breastfeeding. Seriously. Had a lot of readings regarding breastfeeding and motherhood life. And, my study was abandoned a bit. Haha. I am too excited to welcome the baby. So my another 'baby' in the lab was left behind. :P

February,
Still, had a lot of readings about motherhood, baby and breastfeeding. I just can't avoid it. -_-"
Celebrated our 1st wedding anniversary. No celebration, no present, but.. I got sweet pie in my womb. >.<

March,
The waiting game started. Mula-mula, suspected air ketuban kurang. Review kat sini.
Dan bulan ni jugak adalah bulan paling best dalam tahun ni. Sebabnya, we have Alya Amani in hand. :)
Boleh peluk cium banyak-banyak. :)
And.. lagi 1. I admit, memang parenthood sangat challenging. Untuk first timer macam kami memang sangat lah mencabar.

April,
Sebulan Alya Amani.
Husband and I still in the learning process. Dan saya masih lagi syok bercuti. Maternity Leave la kononnya. >.<

May,
Ulangtahun saya yang ke-26.
Ada big surprise datang jauh nun dari KL.
Husband sent me a bouquet of roses on my birthday. Yes, exactly on May, 9th. What a surprise.
Review dekat sini.
In May jugak, saya kembali kepada rutin asal di kampus.
Alya Amani ditinggalkan di taska. Ya Allah, tak sanggup betul nak tinggalkan dia. Cerita kat sini.

June,
Di usia Alya Amani 3 bulan, saya berjaya beli gadget baru. MiPump. Weeee... >.<

July,
Ulangtahun kelahiran incik Husband. Saya bagi dia seutas jam tangan Seiko. Dan buat sedikit kejutan. Bawak cuppies terjah office dia. Heeee... >.<
Alya Amani's 1st flu. Kesian dia....
Alya Amani dah mula meniarap sendiri on the 2nd day of Ramadhan. :)

August,
Hari raya pertama di rumah mertua. Hari raya kedua sebagai isteri. Hari raya pertama sebagai ibu.
Hari raya pertama untuk Alya Amani.

September,
Mengalami masalah kemeruduman milk supply. Akibat dari kelaian sendiri sebenarnya.
Alya Amani dapat tempat di nursery dalam kampus. Ibu happy sangat... :)

October,
Mendapat berita gembira dari seorang rakan. Link.
Melayan kerenah separation anxiety Alya Amani. Link.

November,
Alya Amani pindah kelas baru. :) Link 1. Link 2.
Alya Amani dah mula menyusur ke depan dengan laju masa hari raya qurban.
Ada misi penting dalam study-research saya. Doakan berjaya ye.

December,
We ols diberi nikmat, owned our house. Alhamdulillah.


Alhamdulillah. Syukur di atas segala nikmat kesihatan, kesenangan, kelapangan yang Allah bagi untuk saya da keluarga tahun ini. Semoga nikmat ini tidak akan putus untuk tahun-tahun seterusnya. Ameen.

Semoga tahun yang mendatang ini kami diberi jutaan rahmat dan nikmat dalam segala segi. Ameen Ya Rabb.

4 comments:

Allene said...

happy new year dear...

ashra said...

alhamdulillah..yg dec tu,da beli n duduk umah sndiri ye.ke blum pindah masuk

selamat tahun baru.mudahan 2013 memberi rezki kebahagiaan bpanjangan.

cik puan aini said...

Happy nu yer jgk dear..

cik puan aini said...

Alhamdulillah da bli n duduk dear.. U too,smoga 2013 mbawa jutaan rahmat dan nikmat. Ameen.

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015