Friday, February 12, 2010

CNY holiday

zwani.com myspace graphic comments

hohoho...
kite holiday lagi in week 10 of lectures..
4 weeks left meaning i will only have a month to enjoy my student life...
OMG..macam tak percaya saja...dah nak habisss...dah nak habisss...seronokkk....
tapi ada jugak part yang tak seronok..which is..senang ke aku dapat kerja nanti??
itu soalan yang paling aku takut dan aku tanak orang tanya..seriau ok..

this time..aku balik rumah lagi..walaupun baru je last 2 weeks balik..:)
bile lagi kan...plus my dad tak berapa sihat and i am so worried about that..

my dad got hernia..umm..hernia ni orang melayu panggil 'angin pasang'..if tak tau..sila google...
dah penah cerita pasal my dad ni on entries sebelum-sebelum ni..pasal operation die...alkisah nye..hari tu operation dia tak delay dah..kira dah on..my dad pon dah masuk wad..siap puasa semua dah...tup-tup..bila buat check-up..dia ada sedikit masalah pada jantung..masa tu..aku rasa macam..speechless..never ever thought about that although i knew he is a smoker...memang tak pernah sangka langsung...tapi it is better to know awal-awal macam ni..kan? so that nanti boleh jaga makan dia and what so ever lagi kan?

yesterday..masa tengah-tengah packing, my atuk called me..he said my dad has been warded again...masa tuh dah terkejut dah..sebab ape kah?? aku sangat risau and sangat tak nak dengar kalau reason dia is sebab jantung....syukur alhamdulillah my atuk said it is because of hernia...bukan bersyukur because dia sakit..tapi bersyukur it is not related with his heart at all...
tapi yang membuatkan aku worried all night long is...doc tak boleh nak buat apa..because of the heart problem..doc cakap..dorang tak berani nak proceed the operation because my dads' heart beats gave an abnormal respond when they gave him anesthetic..so memang diorang tak berani..plus my dad ada makan ubat untuk mencairkan darah (i dont know the exact name of that medicine)..so..doc takut bleeding sangat banyak..thats' why laa..

sangat sedih bila memikirkan keadaan ayah..sepanjang hidup aku..hanya sekali aku tengok dia terbaring dekt katil dalam wad..itu pun aku tak stay lama..duduk sekejap je then aku keluar..aku nangis ok..sedih..he is my hero..aku tak sanggup nak tengok dia dalam keadaan macam tu..seriously tak sanggup...dah plan dah..if dia tak dibenarkan keluar lagi sepanjang aku cuti ni..aku mungkin akan pegi hospital..tapi aku takkan masuk duduk dekat katil dia..aku tak sanggup...tak sanggup... T____T

so now..aku dah rasa macam lega sikit..sebab dah boleh tengok dia sihat macam before ni walaupon jalan masih slow-slow je..tapi ok la..at least aku tak tengok dia terbaring dalam wad..and aku harap sangat dia cepat sembuh...aku masih belum bersedia untuk sebarang kemungkinan yang memang pasti itu..seriously..aku masih perlukan dia..aku masih mahu melihat dia ketawa..mahu mendengar suara dia..aku masih mahu dimarahi olehnya walaupun aku tahu aku takkan kena marah dah sebab umur pon dah nak masuk 24 tahun..aku mahu dia menjadi wali aku ketika aku diijabqabulkan nanti..aku mahu dia ada masa aku menerima scroll October ini...sembuhkanlah sakit ayahku ya ALLAH...

****sahabat-sahabat...doakan ayahandaku...terima kasih...jasa kalian, hanya ALLAH yang mampu balas...

Ya ALLAH..lanjutkanlah usia kedua ibubapa ku..atuk dan nenekku..serta seluruh ahli keluargaku...berilah mereka kesihatan yang baik..agar aku sempat berbakti kepada mereka..agar mereka sempat melihat kejayaan aku..hasil titik peluh mereka membesarkan aku...amin... bantu aku ya ALLAH...

12 comments:

NurulAzriKhalisah said...

harap2 ayah cepat sembuh...

AINI NORAINI said...

amin...
thanks sayang

fabulous.farah said...

semoga ayah ira cepat sembuh. sabar ye..insyaallah semuanya ok..

AINI NORAINI said...

amin...tq magh..
doakan ye..

E.d.Y said...

aku doakan supaya ayah ko cepat sembuh...jaga die elok2...nnt kalau dah xde mcm aku, menyesal pun xberguna...tp, mintak2 dijauhkan...insyaAllah semuanya ok..ammiinnnnn....

AINI NORAINI said...

edy ~ amin..thanks..
aku masih belum bersedia utk semua tu..aku belum cukup kuat lagi utk terima semua tu..
dah la die kawen lmbat..so dpt aku dah umo 36..now dah 60..aku sgt risaukan dia.. =(

yonna said...

semoga ayah awak ceoat sembuh. amin...

AINI NORAINI said...

yonna ~ amin..
tq so much yonna..
tq for the prayer..
tq sbb singgah kat sini..
and tq for dropping a comment..:)
really appreciate it..

E.d.Y said...

ok la tu..mak aku dptkan aku umur 40 tahun...ayah aku umur 46 tahun..bayangkan la umur2 dieorg skrg?sama2 kita doakan yg terbaik untuk semua ibu2 dan bapa2 diseluruh dunia...ammiinnn

AINI NORAINI said...

aminn...
tp ok la at least now da ada menantu..cucu..
aku ni anak sulung kot..

beza umo parents kte same..6 thn..
cume mak aku dpt aku umo 30..ayah aku umo 36..

ye..same2 kte doakan..
tanpa mereka..tiada kita..

ijad said...

banyak ke dapat limau tahun ni..

AINI NORAINI said...

ijad ~ ada la jugak beberapa kotak..:)
anyway..thanks for coming n commenting..:)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015