Friday, June 26, 2009

~♥kisah kasih dah tak private♥~

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu

Kan kujadikan kau

Kenangan yang terindah dalam hidupku

Namun takkan mudah bagiku

Meninggalkan jejak hidupku

Yang t'lah terukir abadi

Sebagai kenangan yang terindah" -samsons
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

hukhuk....ehemm...ape nih??
jiwang nye....ehehe..jgn la weii..malu i...

hmm..tengok la tajuk kat atas tu....hehe..'kisah kasih'

uikkk..kisah sape?
kisah aku laa...

pastu..kasih sape plak neh?

uishh...kasih aku jgak la...ape la blog neh..jgn la tnye byk2..tgu la..aku nk cite ni..

umm..nak cite pasal kasih ape? kekasih ke?

eh..blog neh..saba la..tgu..okek?
*blog tunduk membisu.. dengar je kata tuan dia..haha*

ok..disebabkan blog pon dgn secara gelojoh nk tahu cerita neh..
aku akan mule kn.. hmm...sbnrnye...
aku saje quote chorus lagu 'kenangan terindah' by Samsons tu kat atas..
lagu tu..satu ketika dlu..mmg byk kenangan pada aku...
tapi sekarang..tade ape2 perasaan pon.. hihi..da bahagia dengan ape yg dimiliki sekarang.. hidup yang aman dan tenteram..
lately ni..ramai kawan2 yang bercerita kisah cinta..tbe2..
aku pon rasa mcm nk share sesuatu jugak..
mungkin bagi siapa2 yang baru nk bercinta..
boleh la amek pengajaran cket2...ecehh...:)
tatau la die nih bleh dimasukkan dalam kategori 'first love' ke x..umm..
rase mcm tak layak je..hihihi...bleh la plak layak tak layak eh?
mcm2 lah.. dia ni..mungkin bleh masuk dlm kategori 'monkey love' kot..ehehehe...bukan 'first love'..
alaaa...cinta zaman skolah....
abes tu...sape yang nanges2 sampai berat turun
3 kilo mase 2 minggu pertama break up tu?

ehehe...itu...alaaa....saje2 je..konon2 nk buat2 sedey...
ye laa..org putus chenta..
xkn nk gelak2 macam
orang baru dapat emas berjuta2 kilo kot..kan?kan?

eleh...kau cover la tuh...

huhu....umm...mule2...rasa mcm..
da bley kot terima ketiadaan dia dlm hidup ni..
sebb 3 weeks kot before kami officially broke up..
aku mmg da rase pon yang die xwujud.. tapi..
ble da officially..mcm terasa kurang la plak..
ye laa..hari2 da terbiasa enset duk bunyi2 ble sms masuk..
then..tbe2..enset bisu seribu bunyi.. aikk...seribu bunyi??!!
hmm...mase tuh...suke layan perasaan sorang2..
tengok balik gamba2 yang dulu mase bersama..
nyanyi lagu kat atas tu.. pastu kua air mata mcam air hujan..ehehe..
xmalu betol ah kau ni..
pastu...makan tetap lalu je..mandi pon tetap basah je..
dan yang pasti..tdo pon tetap lena seperti biasa..
tapi kawan2 sume tegur aku da keding...hmm..ye ke?
cam tak caye..then try timbang...huhu.. OMG!! berat turun 3 kg tu... best..best..nk broke up lagi la pasni..
heh..kau dah gila??!! ape la budak ni...aishhh...

dulu...mmg dah tau kalo dgr lagu kt ats tu..
akan nanges tak hingat dunia.. tapi...rasa mcam best pulak lagu tuh...
lagi la aku donlod..pastu nyanyi..hehe..
puas ati tahu!! walopun mcm agak sedey..
mase tuh..kawan2 sume mcm tanak bia aku duk sorg2...
hehe...sayang kawan2 sume...:)
cane kenal die?

hmm..alkisahnye...
kami same no maktab..
die MRSM MZMS and aku MRSM YTB..
da mmg jodoh kami kenal cenggitu..
♥99083

haaa...tu no maktab kami..mmg same..
sikit pon tade beza..
mule2 kenal pkai surat2 la..
alaaa...dulu mane ade FB,FS, mak pon xkasi enset lagi...
blog neh pon tak de lg dlm idup aku.. huhu..
ktorg berhubung gne surat n phone umh je laa..
kalo die kat umah..aku kat hostel..
aku gunekn perkhidmatan public phone..
mase tuh..punye la ramai peminat public phone..beratur kemain panjang lagi..amek turn..huhu..termasuk la aku skali tuh...:)
hehe suara dia best tau...pandai la main gitar sikit2.. kirenye..kami bercinta gne surat2 tu mse zaman skolah je.. ble aku da msuk matrik...penah la jgak jmpe.. tp...jodoh kami tak pnjg... dlm 2 thn lps jmpe..da broke up..
hmm... aku pon mcm tak kesah sgt sbnrnye..
eceehh...blagak la kau neh...!!

tapi aku sedey..sebb friendship kitorg lame..
da dekat 6 tahun mase broke up tuh..
eh..kau syg die lagi eh aini?

eh..tade laa..mane ade..aku da xsyg die..
da tak ingat pon..
cume skrg..die ade la jgk kontek2 aku kdg2 time die bosan..
hihi...

untuk teman2 yg ade tnye kt facebook..cane cara2 nk lupe kat someone..ni aku nk share..ape yg aku da buat dlu..ALHAMDULILLAH...Allah dah tolong aku..cube laa..
  • bile rasa sedih...pegi amek wuduk..
  • kalo xjadi jugak..wat solat sunat 2 rakaat..dalam doa tu nnt...mintak DIA tenangkan hati kite..mintak DIA berikan kite kekuatan..pastu..doa la yg lain2 jugak..mcm aku dulu..aku mintak supaya diberi ketenangan..aku mintak diluputkan dia terus dari ingatan dan jge fikiran aku kalo mmg aku bkn diciptakan utk dia..pastu..aku mintak supaya jgn bagi hati aku btol2 terbuka utk bercinta dan menerima org lain kalo org yg datang approach tu bukan diciptakan utk mjadi pasangan hidup aku dunia akhirat...sebab aku dh tanak rasa pedih dan sakit broke up tu lagi buat kali kedua..hhmm...itu je laa...
  • solat sunat 2 rakaat tu..buat je stiap kali rasa sedih or teringat kenangan lama..xpe buat byk2 kali pon..kita xkan rugi..
  • finally...cube fikir positif...cube kata pd diri sndiri.."dia bukan untuk aku..mesti ade yang lagi baik dari dia..."
  • Allah bukan 2 atau 3..Allah itu 1..jadi..percaya lah..DIA xkan uji hambaNYA kalo DIA tahu kita xmampu nk handle ujian itu...means..ape yg DIA bg kt kite..mmg kite bleh handle..
*ok..itu je..hehe...entry terpanjang kot abad ini dlm blog aku..ehehe....tahniah la kalo ade sape2 bace smpai abes..:)

10 comments:

ainmusa said...

aini~My fb dah kena blocked.mintak no phone ain n ym ain from die kayh~
fb yg baru pon nt ain add tau.kire aini add ym ain dulu la ye~
ain nk bace!


jom tgk transformers dis weekend!
ajak kak yana same!jom.jom!

AINI NORAINI said...

okeh ain...nnt aini mintak...
and aini gtau code die..
sabar eyh..

eh...best tu..tp sabtu ni mcm nk g jln TAR jap..nk cari kain nk bg SV tmpat praktikal..

cikmune said...

oit. kejam nye. kte pon tak dapat invitation baca ke? chait. majok ar canih

AINI NORAINI said...

alalala....cik mune....da invite...all my frens are invited laa...cme xley nk reveal code tu secara umum..t bg YM...kte gtau eh..alaaaa...jgn la majok cik mune....elele....senyum cket.... :)

seri lyana si permaisuri said...

aini,

i pon masa putus dulu.. mmg kurus giler babas ah.. 48 kg only..!!

smpai gi derma darah pn, doc amik 350ml jeww..
sekarang doc ambik 450ml.
nmpk sngt dh gemuk.. ayoooooo

aik? kenapa boleh komen pasal berat badan pulak nih. ish ish.. dah la aini tgh sedih tu.. ayoooo.

ok aini,
meh i bagi ceramah cinta sat kat you..! ahahaha halamkkk aini, dah tutup telinga siap2 dah..

cinta itu indah. seindah suria pagi menyinari hari. tapi ia juga sngt buruk seburuk ikan-ikan penyek di pasar.

pandai-pandai adjust ok..!
kita tidak hidup untuk bercinta sahaja.. bnyk lagi komitmen lain waiting out there.

bila tiap kali ditimpa musibah ttg cinta
sujudlah padanya.. minta ketenangan agar kita tenang sentiasa.

ok dear, i love you lah..

AINI NORAINI said...

lyana ~ huhu..kisah lame lyana...skrg da xsedey...sbb...hehehe...*nnt kte gosip2 kat YM*

tapi betol laa...segalanya berserah je padaNYA..
:)

ainmusa said...

dah bace~kenangan terindah~

AINI NORAINI said...

ain~huhu..ye ain..kenangan terindah..:)

cikmune said...

indah sangat ke kenangan tu? mungkin yang baru ni lebih indah kot? hehu.. apapun, gogogo~~ vote for ur happiness =)

AINI NORAINI said...

cik mune~huhu..ye..resenye tepat skali..yg baru lebih indah..terpaling indah..huhu...yg dlu tu xindah mane pon...haha...:)
tnhks for the vote...vote for ur happiness too...:)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015