Thursday, March 8, 2012

My Chosen Confinement Set

Assalamualaikum

First of all,
to my cyber friend (Ain),Congratulations on the arrival of your newborn baby boy.
Seriously I got jealous to see her cute little baby boy. So bam-bam. Her EDD was 3rd of March and now, Alhamdulillah, the baby has safely be delivered.

I feel like crying reading the news of this new arrival. I am waiting for you dear baby. Just can't imagine how will I feel when receiving you soon dear. It must be a greatest feeling I ever had. Mesti lebih dari segalanya. Ohhhh. Is this what people called mom's feelings?

Ok. Dah. Saya terfeeling lebih. It was just a different feeling seeing a newborn baby. Can't wait for mine!

Ok. Berbalik pada tajuk asal.
Confinement Set pilihan saya adalah,
 Shaklee

Why Shaklee?
Highly recommended by seniors, doctors, and some medical expertise.

Why don't I choose any other traditional products?
It's simply because, I don't want to.

What does this set contain?
  1. Vitalea with iron formula - to replace blood cell which loss during labor. 
  2. Vitamin C 500mg sustained release - Speed up the recovery process, improve body immunity.
  3. B complex with Folic Acid - anti-stress, anti-depression & hormone stabilizer.
  4. Zinc - help to boost up the recovery process, especially interior wound. Good for those who can't accept ikan haruan like ME. Huhuhu. I can't eat that fish. Seriously!!
  5. Additional - Alfalfa   for milk booster.
I bought this set from my senior, Kak Nad.
Anything, just inbox her. :)

Oh, lupa. This set worth RM110 together with the Alfalfa. Bekalan cukup untuk sepanjang waktu berpantang, insyaALLAH. Untuk review pasal this products, tunggu saya deliver dulu lah ye. Hehehehe.

Untuk yang bertanya, Shaklee pilihan saya. ^_^

Take care M2B!
Semoga selamat semuanya ya!

10 comments:

hikari said...

hai..

saya juga memilih SHAKLEE dalam pantang nanti... hehe, cuma aini tambah alfalfa sekali kan..

ada pengedar Shaklee kat area sini nasihatkan saya, alfalfa tak boleh diambil masa lepas bersalin.. baby ada risiko kene jaundis dan cirit birit.. boleh makan selepas minggu ke 3-4 camtu la..

saya haritu memang nak amik alfalfa sekali, tapi dinasihatkan makan bila baby dah sebulan sebagai milk booster. Mungkin lain orang lain ketahanannya kan.. apa-apa pun, gud luck untuk aini.. nak baca review shaklee dari aini nanti ye... jgn lupa update..

~cahaya~ said...

@hikari ye ke hikari? aini xtau pn. huhu..tp rasanya milk booster tu aini tak trus makan kot..maybe amek masa around 2-4 weeks jugak. sbb masa antenatal class aritu nurse kata normal awal2 kte tak nmpak susu meleleh keluar sbb production dia mmg cukup untuk demand bby. so, tak risau sgt.. :)

vv said...

dear, mesti taksabar kan. selamat menghitung hari. hihih :)

ryy.han said...

slmt menghitung hari..
life will totally change once dh ada baby...

Sheila Radzi said...

aini: amek shaklee memang sangat berbaloi..memang rasa badan sihat je..highly recommend..hehehe..tapi alfalfa tu memang panas sikit..amek after 2-3w pun xpe..

~cahaya~ said...

@vv seriously dear. tak sabar. and I am very nervous waiting for this lil baby.. aaaaaa... doakan dimudahkan ye dear..

~cahaya~ said...

@ryy.han thank you dear..

~cahaya~ said...

@Sheila Radzi ye ke sheila? sheila wat la review kt blog.. :) alfalfa tu aini tak plan nk amek awal2 pn sbnrnye.bli pn alang2 dpt murah kan..

aTy _faRed~ said...

saye pon pilih shaklee ni..tapi mungkin makan lepas pantang..untuk mase pantang amik ubat luaran jer..:)

Sakura said...

mmg puas hati amik shaklee..
tetiba je decide nak teruskan pas pantang nanti :)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015