Wednesday, March 7, 2012

Weekly Routine Check Up : 38w

Assalamualaikum.
:)

Mom's weight : 60.5kg - Loss 0.5kg from last week. It may be because of non-stop vomiting since Monday. I kept on vomiting after every meal. Phew, rasa macam awal-awal pregnant dulu pulak. Until it stopped this morning. Lega. Alhamdulillah.
Mom's BP : 120/70
Mom's Urine : OK.
Mom's HB : 11.3.
Fetal Movement : Very good. Alhamdulillah. Syukur.
Fetal Heartbeat : Good.
Fundus Height : 38 cm. Alhamdulillah.
Baby's position : Cephalic 4/5. Alhamdulillah. Doc kata, she can now feel the baby's shoulder on top of my pelvic bone and it means, the head dah fully masuk ke laluan. Syukur. Tak lama dah agaknya kan? Hihihi
Edema : N/A. Alhamdulillah. Good for me.
Others : I requested for extra medicine. 1 for muntah-muntah and 1 for angin. Tapi both kena makan WHEN NEEDED only. Ubat tahan muntah tu, memang saya tak skip la sebab rasa sangat badan kurang zat. I have to eat for my baby.

Lain-lain update, tak adalah kot. This week rasa macam tak berapa nak aktif macam sebelum ni. Less energy. Sakit sana-sini. Tapi insyaALLAH, akan kembali aktif. InsyaALLAH. :) Untuk memudahkan jalan Lil Miracle nak keluar nanti.. InsyaALLAH..

Till we meet again.
Take care M2B!

4 comments:

Wawa said...

turun berat badan..best nye...yg kte ni asek naik je...seriau betul~!

aTy _faRed~ said...

38 minggu dah..biler2 mase jer ek..gud luck dear..saye doakan semoge segalenyer dipermudakan..aminn...

~cahaya~ said...

@Wawa Wa, turun sebab muntah2 kot.. :)

~cahaya~ said...

@aTy _faRed~ Thanks aty. takot, tp rasa nk cepat2 bby keluar..dah tak sabar nk cium2.. hiiiiii...

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015