Wednesday, May 12, 2010

Thomas Cup = My Ayah


Sekarang ni, Semua orang pon tahu kot orang tengah hangat memperkatakan pasal Thomas Cup. Tambah-tambah bagi yang gila raket ngan shuttle cock..HAHA. Like My Ayah. Biasa kalau dekat rumah, kalau bukan time team Malaysia main kami adik beradik selalu buat muka bila ayah duk mengadap TV tu. Kami stress sekejap sebab kami nak tengok rancangan kami. Tapi takleh nak buat apa lah. Segala bil semua dia bayar. HAHA. Kami redha. Lagipon dah faham dah. Badminton sangat sinonim dengan ayah. Tak kisah lah apa-apa tournament pon. As long as ada badminton and team Malaysia ada, sah la TV tu dia yang punya.

Semalam, setelah sekian lama aku tak involve dalam aktiviti menonton dan mengkomen permainan badminton, aku kembali melekat depan tv. HAHAHA. Diri sendiri ni pon dah lama gile kot tak beriadah. Haih. Gemok. -_-"
Tengok game semalam, macam kecewa la. Masa tengok Dato' Lee yang cute itu memang semangat habes ah. Pastu yang double tu tak sempat pulak. Sampai rumah, macam sedih sebab masa tu Hafiz Hashim tengah main. Kuciwa ok. Kita kalah. Kalah ngan Jepun pulak tuh. Haih.

~suke Choong Hann~

Hari ni. Saat ni. Duk ngadap Malaysia vs Denmark. Macam biasa la. Awal-awal tadi seronok tengok Dato' Lee main. Lincah. Sangat fit ok badan dia. Nampak ringan je. Macam senang je dia lompat-lompat nak kasi smash. Fuh. Hebat. Layaklah diberi Dato'. Kesian tengok Choong Hann main. Game dia je sejam lebih. Sengit gile. Finally dia kalah jugak. Tapi tak pe lah. He's doing the good job. Memang bagus. Bape kali tah dia jatuh. Now, baru habis 4th game.

~suke Dato' Lee~

Aku mula-mula involve dalam aktiviti menonton Thomas Cup ni since umo bape tah. Tapi yang aku tau, aku kecik lagi. Kecik-kecik dulu, ayah selalu bawak aku gi tengok dia main kat dewan. Lepas tu terlibatlah aku ngan aktiviti menonton Thomas Cup neh. Ada sekali tu, aku lupa dah bila. Tapi yang pasti masa tu Roslin Hashim yang tengah lawan Indonesia. Aku rela stay up kot malam tu nak tengok ngan ayah. But unfortunately, Roslin kalah. Kalah sipi pulak tu. Sedih gila ok. Aku rela bersengkang mata. Tup-tup kalah. Menanges aku time nak tido. HAHAHA. Kelakar.

Oh. Rindu Ayah. Ayah layan Thomas Cup sorang la this time. Hehehe.


8 comments:

fabulous.farah said...

huhuhu..best ni kalo kat rumah..sefamily tengok badminton je kut game yang satu family layan. skang ni tgk ngan husband je lah

E.d.Y said...

semalam penuh mendebarkan..ingat jadi macam lawan jepun tu...buat malu je masa lawan jepun tu..

AINI NORAINI said...

farah ~ memang.memang.skrg ni tgk ngan nurul je...huuuu.rindu ayah

AINI NORAINI said...

edy ~ aku da mmg mengharap menang...:)

.mek.mizah. said...

huhu~ aku tgk sorang2.. huwaa

AINI NORAINI said...

MIZAH ~ aku ponnn...huaaaaa....

cikmune said...

kte tak tengok =x
dengar je le abg dok woooo woooo macam2 bunyik keluar. haha

AINI NORAINI said...

CIK MUNE ~ hehe..kite tgk sbb memang suke..:) tapi nak main sendirinya malas..haha

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015