Monday, August 24, 2009

Aku dan Ramadhan

Assalamualaikum...
Hai..
cane puasa hari ni?
ok ke?
aku? so far,alhamdulillah..masih kuat menjalani ibadah fardhu ini dengan baik..
syukur dengan segala nikmat yang Dia telah kurniakan...
sedih bila hitung-hitung...hari ni dah masuk hari ke-3 kita berpuasa..
ye laa...maknanya..tinggal 27 hari je lagi kita bersama Ramadhan..
nak tunggu yang next year..belum tentu sempat...
ok..disebabkan weekend bebaru neh aku takleh mengupdate blog..
hari ni aku nak lunaskan sume..
gian beb bile tak update blog neh...
heh...post yang ade tu..aku dah buat lame...and sku scheduled kan die..
huhu...sebab sume tu pasal birthday orang-orang kesayangan aku...
so now..meh..

ramadhan 1
sahur: aku sahur kat UM hari ni..ngan my best sis...angah...hari tu..aku makan KFC toasted twister..itu pon tak habes tahu? maklum la...1st day sahur kot...
tapi alhamdulillah..aku mampu la berpuasa for the whole day...:)

berbuka: haaa...ini berbuka yang memang akan lekat kat kepala aku sampai bila-bila...berbuka kat rumah seseorang...best..masak-masak and conquer dapur wat macam dapor rumah sendiri..buat puding kastad...and buat kek batik request from adik-adiknya...huhu...mak nye pon sangat la sporting yang amat... (kan da penah cakap...mak dia ialah mak mertua yang terpaling best..hehe) makan beramai-ramai memang seronok..walopun tak dapat makan dengan family sendiri...ok la tu dapat menumpang kasih dengan family orang...HEHE...thanks..bawak i g sana..:)

ramadhan 2
sahur : hari ni..sahur dengan mak abah di sabak..dah lama tak berbuka dengan mereka..abah memang best..masih ingat segala favourite food aku...memang bagus betul ingatan abah..sahur kali ni mak hidangkan lauk sambal sotong, sardin, sayur goreng, angan ikan masin..fuhh...memang combination yang sangat baik dan telah membuatkan aku menambah lagi..hehe....memang la...asal balik sabak je..mesti selera meningkat.... (mak and abah kat sini ialah parent angkat aku...masa program baktisiswa anjuran jabatan belia dan sukan bersama UIA..) ok fine..tak perlu bagitau pon sape yang anjurkan..ok...ok..fine...

berbuka : best jugak..sebab mak dia bekalkan lauk berbuka buat aku and angah...aku balik sabak bersama angah sebab dia asyik cakap dia bosan je sorang-sorang kat bilik..so..now..aku tambahkan lagi sorang anak angkat untuk emak dan abah di kampung...hehe...alhamdulillah..angah pon happy dengan semuanya...aku pon..mesti la tersangat happy jugak...:) mak dia bekalkan kami tomyam..ikan masak merah..ade kuih samosa...and of course la nasi...:) thanks makcik..sedappp.....:)

8 comments:

NurulAzriKhalisah said...

betul3...sy memang sgt happy...
kalau sy xikut sy memang rugi....
sy sgt happy...
sgt happy...
dan happy lg...

AINI NORAINI said...

hehe...gud for u sis...
jom kite ziarah diorang lg nnt ek..
:)
ok tak bakal mak mertuaku?
bestkn?
:)

puan.farah. said...

wah wah..walaupon dah kahwen 5 bulan masih belum mampu masak rumah mertua..pernah goreng daging jer..hahaha

tahniah~

AINI NORAINI said...

hehe....suke sgt dapat peluang tuh..
dah la bakal adik2 ipar request buatkan kuih..
huhu...daku sungguh berbesar hati...
:)

NurulAzriKhalisah said...

bakal mak mertua yg sgt best lg sporting...
ok, nanti kite g sana lg tau...:-)

AINI NORAINI said...

hehe...maceh...
kalo bukan awk yg knalkn kami..
tak mungkin sy dpt knal mak mertua yg baik camtu...
maceh angah sayang...

NurulAzriKhalisah said...

ish...tuhan dh tetapkan jodoh awk...
tgk mcm sy, dulu sy bkn main lg bercinta tp abes dh musnah...sbb kami xdak jodoh...kami ni penyebab je, jodoh kalian tu yg ditetapkan...
semoga berkekalan jodoh kamu yer...
sy doakan kamu cepat2 nikah...hehehe

AINI NORAINI said...

hehehe...betol tu...
aminnnn.....
semoga doa di bulan ramadhan ni dimakbulkanNya....

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015