Monday, August 24, 2009

Ramadhan dan aku 3

ramadhan 3
sahur : makan lauk yang mak dia bekalkan tu sebab banyak lagi yang lebih...seronok sungguh...murah rezeki...:) hari ni..bermula la balik rutin seorang student...tak de dah nak berangan berbuka lauk berbagai-bagai macam dekat rumah...hari ni..dah mula kena makan nasi bungkus...tak pon..beli je ape-ape dekat cafe..huuu... T___T rindu kampung....

berbuka : hehe..hari ni...macam sangat penat..balik kelas terus terbaring dan tidak sedarkan diri..bangun-bangun je..jam dah dekat pukul 6..ape lagi..terus la pegi mandi..tak solat asar lagi...huhu....dah tu...setel sume...kema-kemas lappy terchenta..bawak dia jalan-jalan dekat tempat yang ada wifi...hee...and online la...kan itu part time job aku..:) ok..nak cerita pasal berbuka sebenarnya..bukan pasal balik kelas,tertido or what so ever...huhu...tadi singgah cafe Maryam...makan memang banyak beribu-ribu lemon..(ok..hyperbola..jangan percaya..) sampai aku rasa tatau nak makan ape..finally,decided nak makan yong taufu je..hihi....heh..yong taufu pon kenyang gilos tahu? smapi termengantok aku masa solat terawih..huhu...then combine plak dengan air soya..fuhh...lega...baru dapat jumpa air soya after 3 hari berpuasa...for me...ramadhan sangat sinonim dengan air soya..walopun bukan bulan puasa pon aku minum air soya jugak..hehe...feel die lain la kalo minum air soya time bulan puasa...:) hehe....then kirim roti john dekat kawan yang pegi bazar...jangan salah paham..roti john bukan untuk berbuka...tapi untuk sahur nanti...heheh...kene kurus jugak bulan puasa ni..kuruskan badan..gemokkan pahala..boley? hehe..ok...da kene balik tido...esok nak sahur...daaaa....
selamat menjalani ibadah puasa semuanya....

2 comments:

queenlyana said...

I tak berapa boleh minum sangat air soya. Tapi kalau terpaksa minum, I minum lah jugak.

Tapi I fanatik gileww dengan air tebu. hehe

AINI NORAINI said...

cik lyana ~
oooo....:)
i pon suke air tebu...
especially time period..

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015