Tuesday, April 20, 2010

the finalest exam result has been announced

Yea.. It has been announced just in few hours ago. Berdebar pon tak hilang lagi. It is satisfying even though tak lah sehebat orang lain. Kan? Seriously, apa yang aku dapat tu macam aku langsung tak penah berangan. Lepas saja jawab exam hari tu, memang rasa down sangat. Rasa macam urgghhhh.... No comment lah. Yang penting, rasa macam sangat tak yakin. Sangat tak rasa akan dapat pointer yang tinggi. Memang langsung langsung tidak mengharap dan tidak mahu nak mengharap ke apa. Sebab biasa nya apa yang aku rasa tu, akan almost kena la.

But then, this time macam tak sangka. Itulah kerja Yang Maha Esa. Sungguh tidak kusangka. Tadi dah la lembab gile website IIU. Sangatlah susah hati sampai rasa takda mood nak pergi pasar malam. Resah gelisah di office siang tadi. Duduk tak kena, bangun pon tak kena. Duk ulang alik ke toilet. Entah kenapalah duk susah hati sampai begitu sekali.

Lepas tu kan, rasa geram sebab ada dah rakan-rakan yang da boley check result. Adey, macam nak hempuk kepala dekat laptop. Tapi tak boleh. Itu laptop orang lain. Dengan penuh kesabaran, cuba lagi masukkan matric number dan juga PIN no... and..finally... dia keluar. And it makes me smile. Walaupun tidaklah seperti yang orang semua sangkakan, tapi seriously it makes me feel good, relief. Inilah hasilnya selepas 4 tahun. Memang fully satisfied. Memang. Sebab aku tak struggle sangat pon those days. Aku main hentam saja.

Tu lah sebab nya masa tengok tadi, rasa macam fuhhh... Lega. At least benda tu buat aku senyum tak stop. Aku rasa puas. Aku rasa memang aku deserved benda tu. So, that's it. Alhamdulillah. Syukur padaNYA. Dia Maha Bijaksana. Dia Maha Penyayang. Dia Maha Mengetahui.

(click untuk image yang lebih jelas)
see..rakan-rakanku sungguh baikhati..
dah jadi isu pulak kat FB memperkatakan aku dapat DL.
Padahal the fact tak datang from mine pon.
Memandai saja. Tapi tak apalah.
AKu tak kisah.
Seronok lagi adalah.
Heeeeee~~~~


Semoga segalanya dirahmatiNYA.
Semoga segala dipermudahkanNYA.
Semoga dimurahkan rezeki.
Ameen.

14 comments:

Anonymous said...

Waa, sronoknya Ira, da abis blaja, result da dpt, da stat keje... n mest da x lm lg akn announce hr bahagia lak (-: Congrate... He he, mest sronok skan coz da dok dkt2.... Ktorg x sbr tunggu next wedding tuk konvoi... tp rsnya yg akn dtg mest dr SB kn?? :p yg kt cni rahsia sngt, mjr de blog ni leh kenakn org tu...Hehe

wani syazwani said...

congrats ira:)

ainmusa said...

ainiiii!!tahniah!!!

fabulous.farah said...

wa..congrats..bia gane2 pon result..cingrats sebab habis belajar jugak.=)

AINI NORAINI said...

ANON ~ tak fahamlah apa mksud anda. next wedding? lambat lagi la.tak merancang pon lg nk buat cepat ke apa.malas dah nak fikir pasal wedding.yg penting skrg,dapat keje yang bagus.bantu family.hal kawen duk belakang.harap maklum.

AINI NORAINI said...

CIK WANI,CIK AIN AND PUAN FARAH ~ tq all...heeeee....seronok...:)

E.d.Y said...

tahniah2...dah hbs present...tggl poster je lg..poster xde apa2 sngt kan?

AINI NORAINI said...

EDY ~ tq..tq..congratz jgak da abes presentation..poster tade pape pon..copy paste from report.pastu print.

.mek.mizah. said...

taniah iraaaaaaaaaaa...
huhu~~ :)

AINI NORAINI said...

MIZAH ~ thanks mizah..:)

yonna said...

woahhh congrats babe! :) takpelah tak dpt highest pun janji kita puas hati heee

AINI NORAINI said...

YONNA ~ tq..fuhh...lega..terbayar segala penat lelah belajar 6 tahun kat sana....alhamdulillah...:)

- Firdz - said...

gratz.. finally =)

AINI NORAINI said...

FIRDZ ~ heeeee..tq dear...:)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015