Monday, March 15, 2010

the call


gambar ihsan dari encik google

huh...because of that call...
aku hilang appatite....tapi finally da ada balik..hehe..
aku rasa tak lalu nak makan...and finally abes jugak nasik 1 bungkus..haha
dan-dan tu jugak aku rasa macam nak demam...seram sejuk je badan...
adoyaiiii..masalah besar la aku ni...

hmmm....korang tak faham eh..?
ok..let me explain..
tadi..masa baru je sampai bilik...
got a call...number dia...sah-sah la unknown kan??
number yang unik...aku da macam suspect dah ni bukan orang-orang yang aku kenal..

then..dengan konon-konon tak gabra..menjana suara macho..aku jawab that call..
hmm..rupanya HR one of company tu...aku kelu di tempat kejadian...
encik itu buat appoinment...aku disuruh pergi interview esok..jam 10pagi..
dan tanpa berbelah bagi..aku ya kan aje...
tapi....sebenarnya esok..jam 10 pagi..aku ada kuiz...
mak aiiiiihhhh....
ape nak jadi neh noraini..sungguh blur dan tah apa-apa je...aishhhh...i hate that part of me...hmmmm..aku memang macam itu..gabra sikit je..semua dah tersalah-salah..

nasib baik berjaya contact balik encik itu...dan aku bagitau masalah aku..
and nasib baik jugak..dia boleh consider and asked me to come after the quiz...
Alhamdulillah.....

malam ni will be the hardest night for me...
nak kena buat revision untuk kuiz esok lagi..
nak kena study pasal company itu lagi...
emmm...inilah rezeki ALLAH..mari sama-sama terima dengan penuh kesyukuran....ALHAMDULILLAH...hambaMU bersyukur Ya ALLAH...
janganlah Engkau hentikan rezekiku setakat ini....
murahkanlah rezekiku hambaMU ini Ya ALLAH..amin..

aku sebenarnya belum yakin..rasa macam belum cukup kuat untuk diinterbiu...
tapi takpe lah..dengan apa yang aku dah ada ni..
aku akan cuba lakukan yang terbaik....
kalau ada rezeki bersama company itu, InsyaALLAH
..
takkan kemana..
kalau tak da pon..aku redha..ada hikmah disebalik segala yang berlaku....

rakan-rakan...doakan semoga segala urusan aku dipermudahkanNYA esok ya..
for both my quiz and interview
....
really need your help..sebab Zohor tadi baru period..
so tak dapat la nak buat solat hajat ke apa tonight...
Ya Tuhan..bantu hambaMU....

...to rakan-rakan yang dapat call tu jugak..congratz...and gud luck esok ye....jom sama-sama kuatkan semangat..chaiyokkk....:)

8 comments:

E.d.Y said...

good luck for both...best tu kalau dpt keje ngan proton..jgn lupa aku deh..hehe

Anonymous said...

He he, gud luck n all da best.. saje guna anon.. nk low profile walaupun de name sndr... Nnt K. W bg kt En. D la ek biar dia kasi bl p dating nant... thn lps lg benda tu simpan.. Da niat nk bg kena bg juga la kt empunya dr...

fabulous.farah said...

ira..gudluck!

AINI NORAINI said...

edy ~ tq..mudah-mudahan....:)

AINI NORAINI said...

anon ~ owhhh..ok..da kenal...umm...sekarang dah tak leh deting..bakal mak mertua tak kasi deting dah..bahaya..huhu..kalo jumpa pon..kejap je..tak sampai 2 jam...sadisss...T__T

AINI NORAINI said...

magh ~ tq magh..ehhe

Cik Nurul said...

SAYANG PERGI TAU MANA TAU KO DAPAT KERJA KAT SITU HEHEHE....

AINI NORAINI said...

cik nurul ~ ye sayang..aku pergi...:)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015