Monday, February 15, 2010

~speechless~

these 2 days...ada 2 benda yang buat aku jadi speechless... hmmmm..

1. berlaku semalam..which is 14 Feb 2010..

na..na...bukan pasal Valentine's Day or Hari Kekasih or apa-apa yang membagi same meaning dengannya ye..i tak celebrate benda tu...bukan cara kita as a muslim..
hmmm.....rasanya...yang ni..i simpan dululah ye.. tak rasa bersedia nak share lagi...BELUM bersedia..nanti dah sedia..saya cerita okeh?? bajet sungguh la ini makcik kan??cakap nak cakap..tapi tak jadi pulekkkk.... -_-"

2. berlaku hari ini...tadi..masa bunda potong rambut saya dekat belakang rumah...terdengar macam benda jatuh...dang...tahukah apa??sangkar my babies jatuh gedegang atas lantai...then bile fokus betul-betul..nampak sekor si jahanam neh duk tarik-tarik one of my babies...jahat betul...kucing jantan tu memang jahat...kesian my baby kitten yang sekor tuh..
dah la keding...tu yang badan dia berjaya di tarik keluar..nasib baik kepala besar sikit..so,sangkut la..sempat la diselamatkan...mase gedegang jatuh tu...memang speechless..kaku kat sini jugak..
adik yang selamatkan...ayah pergi kejar si jahanam tuh..

ayah lastik dia...mula-mula kena sikit..lepas tu ayah cari lagi..haha..kau jangan buat main dengan ayah aku....dia sayang 'cucu-cucu' dia yang itu....sape berani usik..nahas laaa....dah la the babies baka bulu kembang tuh...kali kedua ayah lastik..ayah cakap kena dekat perut..tapi tak kuat sebab getah dah putus...aiyoooo....ayah cakap tak kuat lagii?? getah dah putus pun dia cakap tak kuat lagi?? kesian pulak dekat si jahanam itu...tapi tak pa lah...balasan la..padan muka..berani la nak makan my babies lagi...aku jumpa nanti aku siram air nanti...hehe..itu je tindakan paling kejam yang mampu saya buat..saya tak sampai hati....-_-"

lepas tu...semua dah macam trauma..sebab tadi ada sibling dorang yang hampir jadi mangsa kan?yang lagi 2 ekor tuh dah takot dah..tak boleh dah nak pegang belai-belai..mesti dia nak cakap..uiyooooo....tapi lepas tu...berjaya la dipujuk sekor demi sekor...

tapi kesian la yang menjadi mangsa tu...nampak dia menggigil...kaki sume sejuk...nampak la dia macam takot-takot..kesian...jangan esok mati dah laa...risau neh....dah la esok dah nak balik UIA..macamana...sapa nak jaga diorang nanti? esok adik ada la lagi..nanti adik dah masuk hostel,sapa pulak nak jaga..adoyaiiii..mesti rindu nanti...harap-harap balik next time..dorang ada lagi....amin..


ok..harus tido sekarang...esok bas pagi...nyte..:)



...doakan segala yang terbaik..
..dan dipermudahkanNYA..
..amin..

4 comments:

lyana said...

grrhhh I tengah bayang ni mcm mana keadaan dia. Phew ~ pasti lah sangat mentrauma kan. Selalunya kalau my mom.. dia bantai dgn lidi.. bagi dia serik sikit. tapi u kena jg betul2.. sbb takot kucing tu dtg lagi nak ngap the kittens.

Haa lagi satu, my dad ckp.. kalau ada kitten yg nak kena makan oleh kucing lain, kitten tu bawak tuah selalunya.. so jaga baik-baik ye..

AINI NORAINI said...

huh..
siyeessss???

baiklah..baiklah...
i dah pesan dah kat adik..
jangan letak sangkar luar rumah lagi..
nnt tade orang nk tgkkan budak-budak kecik yg nakal tu..
one of them mcm ur boboy tau..
teringat kt u...-_-"

fabulous.farah said...

ala..share la sekarang~

AINI NORAINI said...

farah ~ huhuhu...
nanti la..tade kekuatan lg..
just pray for the best eh..
tq...:)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015