Thursday, April 16, 2015

Terjebak Secara Parah Sangat!

Assalamualaikum

Hai. Lama tak membebel.. Kan?

Hari ni.. Bukan nak cerita benda ilmiah.
Hari ni nak cerita benda lagha sikit.

Boleh teruskan baca.. Atau boleh close window terus.
Heeee..


 

Haaaa...
Sape lagi yang terjebak?
Baik ngaku cepat!
Aku tau ramai yang terjebak ni.
Tiap hari trending kat twitter.

Aku mula-mula tengok, rasa macam biasa-biasa je.
Tapi sebab memang time tu aku tak de buat apa..
Mengadap tv je sambil tunggu Maghrib and layan anak-anak..
So aku layankan je la tv.

Eh.. Seriously, aku dah lama tak terjebak dengan drama macamana aku terjebak sekarang.
Hooooii... Aku rasa macam kembali ke zaman remaja balik.
Rasa macam zaman degree dulu balik je.

Dek kerana cite ni, gigih aku follow IG dorang.
Bukan takat tu je..
Gigih aku duk stalk dorang nih.
Adik-adik rupanya dorang ni.

IG si SR ni aku scroll sampai bawah okeh.
Sama jugak dengan IG Mia and Adhwa. Hahaha.

I ols terasa muda kembali.
Hahahaha..

Pada awal episod hari tu, ramai jugak la yang aku baca komplen kat FB kata depa ni kayu la apa la kan...
Tapi pada aku, tak adalah kayu pun.
Lagi kayu pelakon cite Playboy Itu Suami Aku.
Yang tu aku admit.. Memang kayu sangat!

Yang ini, aku rasa SR pandai bawak watak TZ.
Cuma satu je pincang kot.
Bila TZ speaking, slang dia tak nampak macam dia dari golongan Tengku.
Biasanya kan tengku-tengku ni aku expect speaking dorang pergghh la kan.
So, mungkin SR kena work on it la next time.
Boleh improve lagi.

Mia pulak, speaking dia aku suka.
Best. Mungkin sebab dia ex-stewardess.
So, dah biasa speaking.
Nampak la educatednya Yuhanis tu hasil lakonan Mia.

Yang lain-lain pun, not bad.
Overall, memang aku suka.

Orang cakap kayu pun, cakap lah.
Pada aku, mungkin nampak 'kayu' sebab both TZ and Hanis tu ada keegoan sendiri.

Aku sejak-sejak dah jadi mak-mak ni, seriously tak terjebak dah dengan drama-drama.
Setakat tengok gitu-gitu ada lah.
Tapi, untuk aku ulang tengok dekat youtube, memang tak!

Tapi, impak hati perempuan ni...
Tau tak aku boleh duk layan kat youtube walaupun aku dah tengok kat TV.
See.. How critical I am..?

Bukan takat tu, siap follow IG depa.
Stalk sume..
OMG!
Not so me!

Nampak sangatlah dorang ni berjaya.
Berjaya menjebakkan aku.
Hahahha.
Dan buat aku rasa muda kembali..
(Hihihi..)

Hari ni dah episod 12 tau.
Tinggal about 4 weeks je lagi before complete 28 episod.

Pada aku, drama-drama ni better dari yang ditayangkan kat Asterok.
Ce tengok, kalau drama kat asterok, pelakonnya itu aje.. 
Asek-asek AA, pastu si hero Isteri Separuh Masa tu, pastu abang sado Shahnaz...
Asek-asek Emma Maembong, pastu Lisa, pastu Elfira
Dah la asek-asek drama tu aje dia duk ulang pat ploh kali.
Dah rasa macam tak berbaloi pulak dah aku duk bayar bulan-bulan.

Eh.. Off topic pulak.
Hahaha..

Ok.
In short, tahniah la kepada semua pemain drama hati perempuan Slot Akasia TV3.
You ols berjaya tambat hati i ols.
Tambat tahap serious pulak tuh.

Hahaha

3 comments:

ctmah said...

oiit oitttt!
tz ku punye tau..aini amek angah ek..hahaha

♥ Ammara Bay ♥ said...

Dasyat betul ni. hahaha

cik puan aini said...

@Ammara Bay - Memang dasyat dia tahap tak boleh nak cakap dah.. hahaha

@Ctmah - Share, aci tak? HAHAHA

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015