Wednesday, May 23, 2012

Pencapaian terbaik . . .

. . . setakat ini.


Assalamualaikum.
Alhamdulillah. Isnin, usai sudah qada puasa. 1 out of  7. 6 days left.. ^_^

Semalam, pumping macam biasa since the little princess tak ada bersama saya. And, amazingly, saya berjaya kumpulkan hampir 5oz untuk 1 session (45 minutes). Ini pencapaian terbaik saya. Alhamdulillah. Rezeki buat Alya Amani. Tiap kali solat doakan agar susu sentiasa banyak untuk bagi dia minum.

Normally, nak dapat 2 oz pun macam nak menangis. Semalam memang owesome. Hari ni baru nak start pumping jap lagi.

Second session, dapat 3 oz hasil pumping for 30 minutes. Cadangnya nak sudahkan sampai 1 hour. Tapi my parents datang. Masa tu dah nak sampai rumah. So, kena rush la sikit. Stop setakat 30 minutes je. Alhamdulillah.

Pencapaian yang paling membanggakan setakat ini.
Hopefully hari ini hasilnya lagi melimpah ruah.

Saya ada masalah rongga susu pada nipple sering tersumbat/blocked. Biasa saya akan pumping kuat-kuat so that timbul yang blocked warna putih tu then saya cungkil pakai jarum. Tapi malam tadi, tak jalan. Cik B dah engorged. Saya tak kisah sakit tu. Cuma risau flow susu yang slow membuatkan little princess tu cranky nanti. Hailaaa.. Ada sapa-sapa boleh tolong?
Thank you.

1 comment:

Mummy GreenyHouse said...

wah...ada peningkatan.. 5oz byk tu..
sy pun 1 sesi biasa dpt 2oz.tu pun amat bersyukur sbb masih ada n ckup2 je.. :)

blocking..erm, xtau la mcm mana.sbb everytime mandi je, sy berus2 lembut sikit kat nipple tu pakai toothbrush.so far, xpenahh blocking..

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015