Sunday, May 13, 2012

It's been a year and will never be forgotten

It has been a year since it gone.
Alhamdulillah, saya masih bernafas meminjam nikmat yang Allah kurniakan ini.
Nikmat kebahagiaan bersama suami dan puteri tercinta.
Alhamdulillah.

 Last year, on the same date, I was admitted to UMMC due to ectopic pregnancy. I lost my first baby in week 8 of pregnancy and it was unforgettable. 

Unforgettable birthday present perhaps. Cerita di sini.

Alhamdulillah. Allah tested me, showing that he loves me. Syukur.
I managed to face it with the support of beloved husband by my side.
Alhamdulillah.

First time being admitted in the hospital.
First time masuk OT.
First time kena bius.
First time tak sedarkan diri.
Semua pun first time.

Alhamdulillah, dengan ujian ini, Allah kirimkan kepada saya Nur Alya Amani dalam masa 2 bulan selepas operation. Syukur. ^_^
Dan sekarang, Nur Alya Amani berusia 2 bulan ++.
Makin comel, makin cerdik. Alhamdulillah.

Ketika inai masih merah dijari, saat masih bergelar pengantin baru, tika diri terasa bunting pelamin membawa zuriat suami tercinta, Allah turunkan ujian besar ini. Alhamdulillah. Menjadikan saya insan yang lebih kuat. Sakit ectopic adalah much more than sakit bersalin (kot). ^_^

Ectopic Pregnancy? Ok, baca sini.

5 comments:

aTy _faRed~ said...

same ar kite..mase besday saye tahun 2010..janin dalam perut disahkan dah tak de..sangat sedih..:( neway...tak per..sekarang dah dihadiahkan ngan yang lebih baik insyaallah..:)

~cahaya~ said...

@aTy _faRed~ betul tu aty.. :) insyaALLAH.. selamat hari ibu!

Asz Miza said...

Dear, i pun sama..last year september..bunting pelamin jugak tapi at 11 weeks doc confirmkan bab tak develop dari awal lagi. Gambar tangan dengan inai kat jari i ada amek sama macam u. Sedih sangat time tu. Alhamdulillah after 3 month conceive balik. :) Semua yg jadi ada hikmahnya kan?

~cahaya~ said...

@Asz Miza Dear, things happen for reasons kn? :)

farhanasulaiman said...

Ore xamik sekeping pn gambar sakit kat hospital except gambar hubby. Nak lupa sangat benda ni. Hehe. Ore pun inai merah lagi kat jari :)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015