Thursday, April 19, 2012

New things about Our Lil Amani

Assalamualaikum.
Our Amani is 36 days today and she's growing very healthy. Alhamdulillah. She's very clever day by day. Alhamdulillah.

1. Amani dah pandai buat suara as if dia nak tunjuk yang dia tengah protes. Masa bila nak dengar suara tu? Masa dia nak susu tapi kita tak terus bagi. Macam terdelay sekejap sebab saya ke toilet ke, saya ke dapur ke. And bila time dia dibedung. Dia akan buat suara tu nak tunjuk yang dia tengah struggle so hard nak lepaskan tangan dia dari bedung tu. Comel!

2.  Amani dah pandai buat buih. Harap rambut ibu tak gugur la. Sejak mengandungkan Amani, rambut saya kuat bagai juara. Payah sangat nak gugur berbeza dengan sebelum mengandung. Dulu, rambut saya memang banyak gugur.

3. Amani dah pandai buat muka. I mean expressions. So cute!

4. Amani dah tidur lena di waktu malam. Waktu siang, dia payah sikit nak tidur tapi kalau kena cara insyaALLAH tidurlah dia.

5. Amani pandai gelak mengekek dah. Tapi bukan sebab kita agah la. Sebab dia saja-saja nak gelak. Biasalah kan. Budak kecik kan..

6. Amani pandai mintak orang untuk angkat dia dari tilam. Kalau dia dah bosan baring, dah rasa panas kat tilam, mula lah. Hihihi

7. Time nursing, Amani suka senyum-senyum even teat kat dalam mulut dia sambil mata tengok ibu. Super comel!

8. Tangan dan kaki Amani dah kuat. Kalau tengah protes, dia tujah-tujah kaki sampai posisi baring dia berubah. Tangan pulak, kalau time nursing suka sangat tepuk dada saya. Kalau dia nak protes susu kua slow, dia akan tepuk dengan kuat. Protes la kononnya tu. Hihihi

Heeee. Itu je kot pasal Amani.

Additional

Saya selalu layan Astro Warna. Super Spontan adalah kegemaran. Sekarang layan Mimi Mencari Cinta pulak. Tengok Super Spontan, hilang semua stress. Tergelak sorang-sorang haku. Hahaha.

4 comments:

ciksuen said...

sufi mase dlm pantang kuat menggeliat & kuat meneran. heheh

Wawa said...

comelnyee~!tak sabar nk tgk Annaila pnye ragam plak...
eh~!rambut sy pun same...mase pregnant ni susah nk tgk rambut gugur...skang tgh cuak gak sbb org kate pas pantang rambut gugur ngn hebat..hewhew...

~cahaya~ said...

@ciksuen samalah cik suen.. itu macam rutin dah.. hihi

~cahaya~ said...

@WawaWa, harapnye gitu lah.. kejap lg annaila besar la.. mcm2 ragam baru nnt.. tak sabar nak bgn tgk progress dia stiap hari.. :)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015