Saturday, January 28, 2012

An Inspiring Breastfeeding Class

Assalamulaikum. ^_^
Hai. Hari ni dah tak touching dah. Mungkin dah dapat therapy siang tadi kot. Saya pegi shopping barang-barang lil miracle untuk final stage. Alhamdulillah, setel. Rabak jugaklah poket abah baby. Taste ummi baby boleh tahan jugak. So, terpaksalah dia turutkan. Hihi. Esok insyaALLAH dah boleh start basuh baju-baju baby and packing apa yang patut.

Ermmm. Ha, semalam kan saya ada inform pasal saya attend BF Class kat UMMC. Seriously, sangat-sangat membantu. Hehe. Secara tak sengaja, semangat untuk BF anak semakin berkobar-kobar. Before ni memang dah kobar dah. Tapi ni lagi kobar.

Banyaaaaakkk sangat yang saya dapat. Suami pun sama. Yang paling best, saya dah decide dah nak pilih BP brand apa. Hihihi. Ingat tak entry yang saya mintak suggestions mommies semua pasal BP hari tu? Entry ni, need your help. Mula-mula plan nak cari yang tak pricey sangat sebab takut tak suit me well kan... Lepas tu, tiba-tiba incik husband cakap dia nak bagi full dana untuk BP set tu. Huhuhu. So, dia cakap cari yang mahal sikit la so that boleh pakai sampai anak seterusnya. Alhamdulillah. Selamat dia faham. Set apa yang saya akan pilih? Soon saya reveal ek.. Sebab tak gi beli pun lagi. Nanti saya reveal and review sekali. Thanks to encik husband yang sanggup bagi full dana. Before this saya plan nak pakai duit sendiri je memandangkan semua barang setakat ni asyik paw dia je. Tak sampai hati dah. Luckily, BF Class semalam inspired him. Hihihi. TQ Sayang.

Another thing is, masa husband sampai rumah lepas kerja semalam dia cakap, "Nanti kita beli freezer kecik satu. Simpan susu untuk baby nanti." And I was like, huh.. seriously???? Macam tak percaya ok. Memang dia betul-betul nak anak dia BF je la tu maknanya. InsyaALLAH, semoga Allah murahkan rezeki saya dan baby. Semoga Allah banyakkan susu untuk baby nanti. Ameen. Hoh, haruslah gumbira bila husband cakap macam tu. Sebelum tu dah fikir, mana aku nak simpan EBM banyak-banyak nanti. Peti ais kat rumah dah la cukup-cukup makan aje saiznya.

Seriously tak sangka. Class tu sangat membantu saya untuk menyampaikan hasrat hati kepada suami. Syukur, dia faham. InsyaAllah, I'll try my best to BF your kids dear. With my own milk. More stories pasal class tu? Later eh. Nurse tu ada bagi contact no pakar laktasi and orang-orang yang kita boleh contact in case of ada masalah time BF after deliver nanti. Tapi, saya lupa brochure tu saya simpan kat mana. Later saya share ok.

Lepas deliver nanti kena create label "EBM" or "Breastfeeding" lah pulak kot. Hihi. Can't wait. ^_^

4 comments:

Sheila Radzi said...

share tau ilmu kat sini..hehe..

~cahaya~ said...

@Sheila Radzi insyaALLAH sheila.. da setel baju2 si kecik ni nanti saya cari brochure tu.. :)

aTy _faRed~ said...

same goes to me..asben pon sapot fully bf nie..alhamdulillah..tapi mase kelas tu die tak dapat ikut..sebab kebetulan pergi mase buat check-up sendiri lak..:( terase rugi lak..

~cahaya~ said...

@aTy _faRed~
Xpe aty, yang penting asben dah bg full support. Hehe.

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015