Wednesday, January 25, 2012

Need your help...

Assalamualaikum.
:)
Sorry, lama sangat menyepi. Balik kampung u all. Besh oke.

Nak minta review from Mom-To-Be semua.
Saya still tengah survey BP untuk dibeli.
Huhu. Dah masuk 8 bulan, tapi barang belum complete lagi. Teruk kan?
This weekend insyaALLAH la kot nak keluar cari and completekan mana yang belum complete.
Hopefully berdaya la.

And saya prefer yang manual aje. Bukan sebab yang auto pricey ke apa. Cuma saya rasa for first timer macam saya ni, better try yang manual dulu. Nanti kalau rasa tak ok ke apa, let go yang itu, beli yang lain. (Kalau ada rezeki lebih la...)

Ramai orang suggest Medela. 


Ada jugak yang suggest Avent. 

And saya macam berkenan dengan UniMom-Mezzo.


Hmmmm. So.. Any reviews? Any ideas? Any suggestions? Thank you for sharing. ^_^

6 comments:

ashra said...

ramai yang suka medela kan...
aini amik medela pun ok kot..sbb ramai pakai.

cam saya,dulu tak expose sgt dgn BP..saya amik avent..so far ok lah tuk saya.lagipun saya housewife,so,lebih kepada direct bf je..

~cahaya~ said...

@ashra a'ah.. ramai suggest medela..
aini nak tau mana yang kurang sakit masa pumping tu.. orang cakap, brand malaysia mcm pureen or anakku tu sakit bila pumping..

aTy _faRed~ said...

madela dan spectra3 elok..tapi harge mahal sikit ar..kalau nak try yang manual dulu..madela tu dah ok..:)

~cahaya~ said...

@aTy _faRed~ owh.. tu la.. ramai jugak yg suggest tu.. tq aty.. :)

nurulfarehah said...

vote 4 avent.
:)

~cahaya~ said...

@nurulfarehah

TQ Farehah.. avent sakit tak masa pumping tu dear?

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015