Wednesday, November 23, 2011

Cuti Panjang

Assalamualaikum.
Current mode, jiwa kosong.
Terasa sunyi sangat rumah selepas ahli keluarga berangkat pulang pagi semalam.
Sayu hati. Nasib baik lauk air tangan bonda ada lagi. *Aku perangat sampai ke hari ni*
Terasa kosong sekejap jiwa bila 3 hari rumah ini penuh dengan ahli keluarga.
Terngiang-ngiang keseronokkan menonton aksi Harimau menjinakkan Garuda bersama keluarga.
Huh. Sedih la. Apa nak jadi tah. Jiwa kacau.

Since Isnin saya tak ke kampus. Sebab utama ialah, keluarga ada dirumah.
Sebab lain, kesihatan saya kurang mengizinkan. Mula-mula plan hari ni dah nak masuk lab. Tapi macam tak larat jugak. Plus kelas pun tak ada. Niat tu terus la dilaksanakan tanpa ragu-ragu.

Isnin, bonda masak. Saya? Tido. Hahaha. Memang dasar. Bertuah tak anak perempuan emak? -_-"

Saya makan bagai juara. Tambah berpinggan-pinggan bersaing dengan adik bongsu.
Petang saya masak untuk suami. Tapi bonda touch-up jugak sikit-sikit.

Tapi saya still duk ulang makan lauk yang bonda buat.
Semalam, bonda berangkat pulang ke kampung, saya masih simpan lauk tu.
Saya perangat. Malam juga saya makan lauk tu. Makin kurang dah. Sedih.
Hari ni, lunch pun saya makan yang itu jugak. Ok. 3 hari berturut-turut makan lauk sama yang diperangat.
Niat nak simpan sampai dinner tak kesampaian sebab dah abes. Sedih. T__T

Malam ni kena la makan lauk lain pulak. Hmmm. Pasti selera kembali merudum.
Aaaaaa. Nak balik kampung duk ngan mak ayah.
Boleh gitu? Hahaha. *Dah ada suami tapi berlagak macam single.*

4 comments:

vv said...

vv pun kalau umi vv datang rumah,mesti die yang masak..hehe.. rindunye la kat kampung..vv dah 2x raya takbalik. so sad..~ aini kampung kat mana?

AiniNoraini said...

kan???
Kampung aini kat terengganu. Jaoh. So memang jarang la balik. Especially bila dah kawen ni. Dulu time single, pantang ada cuti terus balik.

vv said...

huuu..sama kampung dgn hubby vv. minggu depan vv nak balik tganu :)

AiniNoraini said...

ye ke?? Bestnye balik kampung.
Lama ke balik?

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015