Friday, July 15, 2011

Kesihatan Memuaskan

It's 2 months after my operation.

Alhamdulillah, everything was fine now. Everything get back to normal. Syukur sangat.

Currently my health progress adalah ditahap yang memuaskan. Sometimes ada la batuk-batuk sikit. Flu, tak ada. Cuaca sekarang pulak macam worst je dengan keadaan yang kering. Haze lagi. Hujan dah lama tak turun. Pagi tadi je ada turun sikit kat Rawang ni. Alhamdulillah.

3,4 days ago, saya dah rasa cramp dah kat lower abdomen ni. Tu tanda-tanda nak period lah biasa nya and kalau ikut schedule dia pun, memang this coming Saturday, 16th July. Nasib la cramp tak teruk sangat. Still boleh tahan la. Jerawat pun dah ada ni. Dah nak hilang dah pun. Huhu

Sakit kaki pun still rasa lagi. Maybe sebab kat office tak boleh nak duduk diam macam kat rumah. So, kaki pun meragam. Hari ni dah prepare ubat tahan sakit awal-awal. In case dah tak dapat tahan, telan je ubat. And today, kepala macam masuk angin je. Tiba-tiba rasa macam kena tiup, lepas tu rasa macam nampak semua benda bergerak-gerak. Kena duduk and fokus sekejap, baru OK balik. Haih. Macam-macam la sekarang. Risau jugak saya.

Today tak lunch dengan colleague. Sebabnya hari ni saya bawak bekal dari rumah. Minggu ni, dah 3 hari saya berbekal. Jimat sikit. Biasanya saya bawak balance lauk dinner la. Nak masak pagi-pagi? Oh. Tidak lah. Tak daya kot nak bangun pagi-pagi masak lauk segala. Nanti mesti sampai office lambat. Huhuhu.

Oh. Lupa. Dengar khabar, ramai rakan-rakan seperjuangan masa kat UIA dulu dapat exam PTD. Good Luck untuk korang. Do the best. Saya? Saya tak apply for PTD. :)

Readers out there, doakan kesihatan saya baik sentiasa tau. Thank you.

*** Yesterday saya called CPS. Alhamdulillah application saya dah sampai ke KoE (Kul.of Engineering). Hopefully berjaya lah. Doakan ye.

3 comments:

♥ Yuslin Kamal ♥ said...

ira..hari tu operation sakit apa dear?

vv said...

hai aini..lama tak update..aini operate apa eh? sorry vv taktau..huhu.

anyway goodluck utk this month cycle (hubs birthday gift, insyaAllah) and goodluck juga utk application awak tu. :)

AiniNoraini said...

Cik Puan Yus ~ kene refer entry 'unforgetable birthday present ever'.. Tapi locked tau. nnt i bg pword OK?

VV ~ TQ Dear. U too.. :)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015