Saturday, July 16, 2011

Fire Drill

Assalamualaikum semua..

Bosan pulak bila lama tak berblog. Bukan tanak. Tapi, macam biasa la. Tak sempat. (Huh. Alasan biasa.).

Last Friday office saya ada buat fire drill. Dah dekat nak audit. Sebab tu kalut nak buat fire drill. Kalau tak de audit, tak de maknanya nak buat. Kalau kebakaran pun, bukan dorang heran pun staff hangus terbakor. Upsss. Terlebey suda.

First time experienced fire drill ni. Fun jugak. Huhu. Saya tak serius langsung. Bersama rakan-rakan lain. Macam kelakar OK. Memang kelakar gila. Siap acting-acting ada mangsa kebakaran. Dah la tiba-tiba ada sorang operator betul-betul pengsan. Kelam kabut jugak diorang.

Encik bomba pun ada jugak datang untuk evaluate aktiviti fire drill kitorang.

Apa yang saya dapat?

Hmm. Macam nothing je. Masa HR tu briefing, sepatah haram saya tak dengar. Cakap macam berbisik. Baik tak payah cakap kalau macam tu. Buat sakit hati je. Hishh. (Dah la saya memang hangin gila dengan dia.)

Yang saya nampak, bila emergency siren tu bunyi, semua orang kena turun berkumpul kat parking. Tau tak.. Tempat berkumpul HANYA BEBERAPA INCI je dari bangunan kilang. Macam tu ke dipanggil tempat yang SELAMAT? I don't think so. Seingat saya la, masa sekolah dulu tempat berkumpul if ada kecemasan berlaku was tempat yang lapang (of course), and seingat saya memang jauh la dari bangunan.

Gambar?

Ada. Tapi dalam PC kat office. Rupanya tak ingat nak transfer masuk pendrive. Huhu. Later eh.

Hari ni juga merupakan birthday encik suami yang ke ? ? ? Huhuhu.
Nanti saya cerita kat next entry. OK?

Birthday man dah tidur. Penat agaknya. Tadi kami ke KL kejap. Cari present untuk wedding kawan dia esok.

Saya pun dah ngantuk. Nanti kita sambung ok?

Nyte.
Assalamualaikum.

** Masih menunggu kehadiran Cik P. Haishhh. Mahu munculkah atau tidak kamu wahai Cik P. Jangan bikin hatiku gundah gulana. T___T

2 comments:

aDieyZa said...

cik p x muncul sbb nk bg berita gembira kot.. doakan yg terbaik k..

AiniNoraini said...

:) InsyaALLAH.

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015