Tuesday, April 6, 2010

finally..DONE..umm..GRADUATED..yeay!!!


YEAYYYYYYYYY!!!!!!!!!
***lompat-lompat sambil tangan lonjak-lonjak naik atas***

Finally graduated jugak..tapi..lambat sikit entry ni kua sebenarnya. Graduated since lastweek actually...3rd April 2010..yeahhh. Finally dah bukan student lagi dah.OOOOOHHHHH.Tapi mesti akan sangat rindukan zaman keremajaan bersama rakan-rakan campusmate..hmmmm..


This entry macam lambat sikit di create because of aku sangat la busy packing barang-barang lepas exam hari tu. Because on the 4th tu da kena berangkat to my uncle's house and then the next day kembali ke pangkal jalan rumah ibu bapa. I used to have the intention to update here right after the finalest paper last Saturday..but then it was Saturday. So the lab was closed la. And for me to use the iium-community,memanglah sangat sukar memandangkan this lappy dah nak sampai hujung nyawa kot. Plus i have to pack all my stuffs...hmmm...

Masa tengah-tengah packing tu..terjumpalah macam-macam harta karun khazanah lama. Tersenyum sendiri jugak dibuatnya. Ye la, mana tak nya.. Kenangan from couple years back...menyentuh jiwa. Macam tak sangka saja dah abes belajar. After this i will face the new world. The real world with the the real challenges i guess..hmm.. Hopefully i'll be blessed and helped by HIM.Ameenn. The real world ni yang paling buat aku rasa macam aku tamo abes belajar..but then when thinking about personal life, career, parents, and family. I think i have to face this real world full of real challenges...

And now, I'ive my new mission. Kalo dulu, the time when i have to study..study..and study all the times. The mission was to maintain the CGPA..kalau tak dapat nak grab DL pon...i've to maintain above 3 at least..and now..insyaALLAH..aku rasa it will be above 3..kena tunggu result this coming 20th April la baru bleh tau..ok..back to the track..the new mission tu..masih dalam pertimbangan...hmm..NOT MISSION...MISSIONS actually...i've a lot of things running in my head after graduating....but first of all mesti la nak cari keje..nak dapatkan kerja yang bagus kalau boleh...then..dengan the very first salary tu..i want to give it to my parents, adik-adik, simpan sikit untuk my wedding someday, belanja BFF, ummm...apa lagi eh...for now..tu je kot..insyaALLAH jika dimurahkan rezeki olehNYA... =)

Then i want to have my own small family..a husband...children..umm..I mean..I want to get married. Just pray for it to come to me faster. Married to whom? hmmm..Let it be the question mark there. I can't say anything yet until the akad have been done. Kita yang merancang. ALLAH yang Maha Menentukan... Righto?? ohhh.. Indahnya hidup..HUHUHU..ok..sorry..terberangan sekejap..HAHAHAHAHA...

Dengan ini..entri ditutup dengan rasminya...my life as a student has ended...insyaALLAH if ada rezeki lebih,keupayaan lebih,tenaga lebih dan segala-galanya lebih, aku mungkin akan menjadi student again. But not too soon la. I want to focus on my job hunting. Yeayyy. Be a hunter..like Edward Cullen..HAHAHAHATAKLEHBLAHSUNGGUH...

4 comments:

Cik Nurul said...

kat aku ko tak nak belanje ke??huhuhu tak der nama aku ko tulis pun ...

nadiah said...

dah grad, yeay congrats along!!;D*hugs*

AINI NORAINI said...

cik nurul ~ haha...ko tgu dulu laa...gaji bln kedua ketiga kang aku blanje eh..hehe...adanye nnt.:)

AINI NORAINI said...

nadiah ~ yeay...tq dear...*hugs* jugak..:)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015