Tuesday, February 9, 2010

macam LOSER

semalam..seriously rasa macam LOSER...
badan rasa sangat lemah..bangun pagi-pagi tu tekak dah semacam...perut macam bloated je..lepas tu breakfast..pegi kelas..
dekat kelas pon macam biasa la..buat-buat ok..sebab orang cakap kalau tak sihat,jangan dilayan sangat....so..kat kelas QC cuba bertahan lagi..

then habis kelas QC..cepat-cepat balik room..nak tido..kot-kot la lepas tido dah ok ke apa kan..dah sampai room..rasa semacam dah...tapi buat-buat ok lagi..biasalah..tanak mengaku badan tak sihat...lepas tu baring..cuba untuk tido...payah gile ok nak bagi lena..pusing kiri pusing kanan..tak lena jugak...rasa loser je..selalu senang je nak tido...rasa nausea saja..tak tahu kenapa...finally tertido jugak..tapi tak tahu waktu bila..

pukul11 dah bangun balik sebab 1130 ada kelas...cuba jugak gagahkan diri menapak ke kelas..jalan macam siput sedut saja...dah sampai kelas..duduk diam...sumpah..duduk diam tak bercakap pon macam biasa....loser lagi dekat sini..sebab pelik bila NORAINI tak bercakap macam biasa..sangat luar biasa bila ini berlaku..feel like loser..huh..

bila lecturer masuk,cuba macam nak bagi perhatian..tapi memang lost..tak dapat nak bagi attention...sadis gila..sumpah macam loser...rasa peluh dingin mula keluar..rasa macam darah dah naik sampai kepala...tak sedap gila rasa masa tuh...nasib baik lecturer dapat phone call..

masa beliau keluar gi jawab phone,aku lari ke toilet...aku dah agak dah..kalau peluh dingin tu keluar...sah-sah akan vomit..dan memang vomit pon dah kat toilet..segala isi perut keluar..abes breakfast aku pagi tu...huh.. -_-"

dah habis kelas..rasa macam sumpah tak larat dah nak berjuang untuk pergi kelas petang...kelas semiconductor..menapak la dengan gaya siput sedut tu ke klinik pulak...lepas doc check..dia cakap maybe because of ponstan yang aku makan malam sebelum tu...aku sakit kepala that night..tu yang telan ponstan..tapi before this..memang tak de masalah pon if aku amek ponstan tu without any food..sebab aku dah dinner pon...doc cakap perut rasa bloated sebab memang banyak gile angin and maybe because of gastritis jugak..haiyooooo...dah lama penyakit tu tak serang aku..
*ponstan = sejenis painkiller

lepas tu siap ada orang cakap "tu la..diet lagi.." huhu..hep..jangan salahkan diet aku..aku diet seimbang tahu?? aku diet bukan skip meals pon..huhu...tahu dah orang yang cakap tu gurau je..so..tak amek ati pon..hehe..thanks sebab cuba buat aku senyum walaupon i feel like malas gila nak senyum..tak larat... -_-"

petang tu doc bagi MC..so balik room..memang nak rehat saja..kalau boleh..nak tido bagi hilang nausea and bloated tu....sampai je room..aku minum air masak...lepas tu rasa macam tak larat lagi nak g amek wuduk,aku golek-golek dulu atas katil...dah rasa ok sikit..pegi toilet...and u know what? lagi sekali vomit..abis air masak tadi keluar..semua ok..sampai aku rasa kosong gila dalam perut...lepas tu balik room..solat...

duk fikir...nak makan ke tak..kalau tak makan..tak boleh nak makan ubat..tapi i dont feel like eating pon...sikit pon tak rasa..sebab aku macam dah boleh agak..kalau makan..konfem vomit lagi..tak tahan woooo.....paling tak suka vomit..plus kalau vomit abes kua ikot hidung..huh..dont like..dunt like..

lepas solat..gagahkan jugak diri untuk pegi cari bubur..lepas tu..makan 2,3 sudu..terus stop..telan ubat..then tido...lepas asar terjaga..feeling better..tapi still rasa la that nausea tu....jalan pon macam tak pijak tanah je rasa....OMG...sesungguhnya sakit itu dapat menghapuskan dosa-dosa kecil..harap terhapus la mana yang ada...amin..

masa rasa tak boleh nak masuk makanan malam tadi tu...baru lah terfikir...susahnya bila kita perlu makan tapi kita tak boleh nak makan...before ni(sebelum dengan HL)..aku diet tak betul..skip meals..dah boleh makan..tapi tak makan..kiranya viceversa dengan keadaan aku semalam...sepatutnya bersyukur masa boleh makan macam-macam tu..tak payah nak fikir-fikir pasal diet ke apa...kan?kan?

hmm...and last night...tido awal gila..sebab tak larat sangat..nak berdiri pon rasa loya..so terbaring macam loser saja...ada homework..tapi tak larat nak buat dah...masa nak tido tu..rasa seram sejuk..pegang dahi..PANAS..pegang tengkuk...PANAS jugak..aiyoooo..nak demam kah?? kaki pon dah sejuk semacam...last-last..tarik selimut..tido..terjaga dalam pukul 2..dah berpeluh..alhamdulillah..dah kebah la tu...dalam hati berdoa moga-moga esok akan sihat dan dapat gi kelas...

so..today...i'm getting better..dah boleh pegi kelas..tapi still tak da selera..tak tau nak makan apa..pagi tadi makan roti 1 keping sebab nak alas perut untuk makan ubat...so far aku rasa macam dah ok kot..cuma nausea tu ada lagi sikit la..cuma better...

itu saja cerita LOSER semalam.. -_-"


..sakit itu datang dari ALLAH..
..ujian buat hambaNYA yang selalu alpa..
..semoga terhapus dosa-dosa kecil yang ada..
..amin..

5 comments:

E.d.Y said...

moga sempat sembuh...diet, diet jugak..kesiahatan kene jaga

ainmusa said...

menagpa kata loser? mana ade cte loser dalam ni..ish2 aini ni..take care~

AINI NORAINI said...

edy ~ hehe..maceh...

ain ~ ain..loser la..sebab semalam lembik..jalan macam siput sedut..nk buat keje pon harapkan orang..sangat macam loser..nk berdiri pon tak larat..
:(

fabulous.farah said...

tc dear..get well soon

AINI NORAINI said...

pn.coach ~ tq..getting better dah..
tapi hari ni tal shake pon..
tak lalu

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015