Thursday, February 4, 2010

kecik hati

woooo...tajuk tak leh blah... -_-"
tak tahu sejak bila diri ini dah pandai nak kecik-kecik hati..
padahal selama ini memang dah terkenal dengan tidak berapa nak berperasaan...
macam hati kering sahaja...
orang buat apa pon aku lebih suka tolak tepi je..
malas nak fikir overboard...

sebabnya aku ni kadang macam viceversa dengan orang sekeliling..
tak faham?? ok..maksudnya macam ini..
bila orang buat sesuatu dekat aku..pada orang lain..
benda tu adalah patut untuk terasa..
tapi for me..aku boleh buat muka tak malu saja..mcam tak da apa-apa jadi..
and sometimes..when it comes to jokes..aku akan terasa...
memang peliklah kan?
tapi it's true..itulah aku...

tapi dont know lah hari ni..
macam hurt saja deep inside here..hmmm...
agaknya stress sebab exam kot semalam and hari ini...
dah la exam tadi seriously jawab ikut sedap hati saja...hahaha..
(eh..silap..ini entry serius..tak boleh gelak..)

exam tadi buat sehabis baik..selebihnya aku serah pada ALLAH..
at least aku dah usaha sehabis daya..
sampai hari ini rela korbankan tido lepas subuh semata-mata nak baca buku..
sungguh bagus..boleh bagi big applause dekat diri sendiri..

tadi classmates bincang-bincang pasal trip kitorang ke Melaka nanti..
dah boleh bayang dah..macam seronok saja...tak sabar rasanya..
tapi kan..ada 1 rahsia..
aku tak check lagi jadual lab junior..mati la kalo ada lab ngan junior on that day...jawabnya kena la pegi dengan bas sendiri...
tak pon terpaksa tarik diri...wuuu...sadissss.... =(

hmmm..berbalik kepada kecik hati tadi..
aku pon tak sure sebab ape terlebih emo nak berkecik-kecik hati bagai...
macam tak sure apa yang menyebabkan terselit sedikit calar di hati ini..
apa pun..aku nak cuba la lupakan..
perasaan tu sungguh tidak enak untuk dikenang..
malas nak fikir..
yang ada dalam kepala is nak enjoy sepuas-puasnya dengan rakan-rakan...
sebelum masing-masing ada life sendiri lepas grad nanti..

dan juga..sudah berjinak-jinak dalam memohon pekerjaan..
belum mohon lagi...MIND YOU!!aku cakap aku tak mohon lagi..
jangan lepas ni ada datang tanya lagi..
tak pon datang tanya company apa yang aku dah apply..
lagi sekali aku cakap...
AKU BARU BERJINAK-JINAK..
BERJINAK-JINAK here means baru sediakan surat and edit-edit resume sikit..
dan completekan sijil-sijil yang ada...

ok dah la..
malas nak fikir..
nak rehat..buat kerja-kerja yang mana tak setel lagi..
esok akan kembali ceria..
no more kecik-kecik hati..
i hate this feeling actually..really hate it..
because it feels like i am not being me..
whuttt?? tah pape..
ok..forget it..

....tenanglah wahai hati...
....berserah pada Yang Maha Agung..

6 comments:

queenlyana said...

dear,
hidup kita ups and down. Jadi nikmati setiap hari... biar sedih biar jatuh.. Ia hari kita...!! Ia untuk kita..

gud luck..!

AINI NORAINI said...

queenlyana ~

btul-btul..
thanks sbb singgah..
i know u busy...

tq for your support..

:) pergilah sedih..


** i miss u

E.d.Y said...

alololo..jangan sedih..nnt kita amek gambo banyak2..haha

AINI NORAINI said...

edy ~ hehe...
hari ni dah tak sedih...
:)
ok..t kte amek gmba tau..:)

.mek.mizah. said...

hahaha..
aku pon langsung la tak buat apa2 pasal mintak keje.
aduii!!

malas nak dgr dah org2 mintak keje.
waaaaaaaaaa!!

AINI NORAINI said...

mizah ~ ko takpe..secure la sbb JPA..aku bukan JPA..tu yang kena prepare awal sikit...

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015