Wednesday, February 3, 2010

Berkat tidur

huh..?? apekah?? berkat tido?
cerita dia macam ini...hehe..tadi kan..pukul 2..aku sepatutnya kena datang kelas awal..sepatutnya sejurus selepas solat dah memang kena gerak untuk pergi kelas dah..tapi kan..heeee....aku gerak dari bilik 10 minit sebelum pukul 2..haha..
pukul 12.45 kot aku tidur tadi...da set alarm pukul 1...tapi tah macamana boleh tak sedar...eh silap..aku dah sedar sebenarnya pukul 1..tapi aku snooze alarm tu..so dia akan memekik lagi la selepas 10 minit..but then aku tak sedar pon bila dia bunyi..hahaha....terukk...

masa sedar tu..dah pukul 1.45 okeyyy....aku dengan menggelabahnya bangun tengok jam lagi sekali..(hoi..sempat lagi fikir aku salah tengok jam..) tujuan aku tengok jam lagi sekali tu untuk nak confirmkan betul ke aku sebenarnya memang dah lambat..haha...


terus la menggelupur pegi toilet..amek wuduk..oitt..tak solat lagi tahu masa tu..dah ketar lutut ni..tapi tetap buat muka macam takda exam..haha..kua dari toilet sempat lagi tu aku lenggang kangkung...sampai jiran sebelah bilik tegur aku..

"oit..tak de kelas ke?" - dia tanya aku
"ada..pukul 2.." - aku jawab dengan membawa muka tak rasa apa..haha
"lepak gila kau.." - dia dah macam risau..
"oh..takpe..lecturer tu selalu masuk lambat.." - aku jawab sekali lagi dengan membawa muka tak bersalah pegi blame prof..
(haha..kang dah berdosa dekat situ..kesian prof..dia salu tak penah lambat tahu?? aku nak cover cuak masa tu sebenarnya..buat muka macam takda apa-apa...)

orang tak tau masa aku masuk bilik tu macamana..dah menggelabah tahap dewa dewi tah...bedak pon tak pakai tahu?jam aku pakai masa on the way pegi kelas tu...aku da macam boleh admit kot yang aku ni memang sengal jugak kadang-kadang...

jalan laju gila hokehh...memang sume orang aku buat tak nampak je..dalam kepala aku hanya ada EXAM SEMICONDUCTOR MATERIALS AND PROCESSING pukul 2..risau weh..aku ni jenis yang kalau cuak..segala yang aku dah baca berbakul-bakul pon aku boleh lupa..

on the way tu tak henti-henti aku doa..mintak-mintaklah tak lupa jap lagi..( i keep on repeating those sentence ok...sampai la tiba di engin..) dah dekat nak sampai..

kawan sms.. - "weh..dia dah masuk ni.."
aku dengan selamba jawab.. - "ok..dah otw.."

haha..sempoi kot..padahal dalam hati takda sape tahu kecuali ALLAH S.W.T


masa nak masuk engin..nampak classmate aku sorang ni baru nak parking kete..
dalam hati..."
hoyeayyy..ada lagi orang lain lambat.."

masuk je kelas..terus meluru kat tempat aku..depan sekali woooo....memang..aku selalu duk depan walaupun aku bukan student kesayangan atau best student..sebab dia..saiz aku yang macam ini membuatkan aku redha saja duduk depan sekali pon..takpe la..senang sikit absorb ilmu..ye tak?? haha..berunsur poyo di situ nampaknya..:)

hari ni..dalam sejarah kot aku duduk ada gap dengan my friend..sebab ada barang kat kerusi sebelah..so aku yang dah memang tengah gelabah tu main duduk je mana-mana pon...haha..dan..hari ini jugak..aku macam dah tersalah estimate kebolehan diri sendiri..aku selalu fikir aku takkan boleh ingat semua yang aku baca..aku takkan boleh jawab dengan baik...(sungguh..jangan la underestimate diri sendiri..kesian diri sendiri...) AMARAN: JANGAN TIRU AKSI INI

alhamdulillah..segalanya berjalan dengan lancar..syukur sangat..aku berjaya jawab tanpa toleh kiri-kanan..tanpa bukak apa-apa alat bantu pon....tahniah noraini..satu kejayaan yang amat patut dibanggakan oleh diri sendiri..(heh..nampak sangat la before ni jawab ada alat bantu..ye tak??) heee...itu zaman tak berfikir panjang...now kan dah final year..kena la buang sifat-sifat buruk itu...nak berjaya..kena ada keberkatan..baru la akan rasa betul-betul puas hati dengan kejayaan tu...

aku tak lunch pon tadi..hanya shake..tapi takpe..kenyang..sekarang baru dah rasa lapar balik..so..nak off dulu...esok exam lagi..sikit pon aku tak revise lagi..malam ni aku pulun...doakan ye...nak makan..and study...daaaa....

ooo..jap..jap..nape tajuk dia berkat tido?? tah..aku pon tak tau..aku cuma amek phrase yang ada orang bagitau kat aku lepas exam tadi..:)

..assalamualaikum..

2 comments:

wani syazwani said...

terer cik ira kita,mesti well prepared nie,glad to hear that:)

AINI NORAINI said...

takde la terror pon wani..
berkat pertolongan dari ALLAH..
dah nampak dah sekarang..
alat bantu paling berguna time exam adalah Yang Maha Esa..
notes2 n kwn sblh pon tak lut dah..

alhamdulillah..
semalam buat mana yg mampu je..
result nnt tawakal la..sebab dah usaha...
nak kata well prepares tu..tak sebenarnya..sebab thermal processes langsung tak ingat apa..

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015