Thursday, January 28, 2010

hati senang

semalam...dapat berita sungguh gembira..
seorang rakan blogger..(err..aku tak tahu lah nak guna istilah apa..aku follow blog beliau..and tegur-tegur jugak dekat facebook beliau..berbalas-balas surat jugak dekat FB..tapi tak pernah bersua muka.sebab asyik tak da jodoh saja..anggap sajalah aku rakan beliau..) hehe..

~kenal layout ini...?? yaa..milik rakan blogger yang disebutkan di atas...aku sangat suka gaya penulisan beliau..memang ternyata beliau memberi dadah kepada kami semua readers beliau melalui tulisan beliau..huhu...~

cik puan chika sudah announced beliau berbadan dua..yes..she is 6 months pregnant..hurraaayyyyyy.....(yang benar dari aku yang terlebey excited...)
aku pulak yang jadi excited dan feeling terlebey...
huhu..sungguh..semalam..lepas dapat tahu tu..aku macam hape je..excited okeh..macam aku nak dapat anak buah..sangat gembira walaupun beliau kata ni pregnancy kedua selepas miscarriage yang first dulu..apa pun..rezeki tu ALLAH yang bagi...kita kena redha..teringat pulak dekat novel Hlovate yang aku baca dulu...dan teringat jugak takzirah dalam buku tu..ustaz tu cakap...ALLAH tak bagi lagi untuk yang pregnancy pertama mungkin sebab the parents themselves masih belum bersedia..kita rasa kita dah bersedia..tapi ALLAH Maha Tahu..kan? dalam buku tu kan cerita yang Addin miscarriage jugak masa first pregnancy dia...aku harap..bila tiba masa aku nanti..ALLAH murahkan rezeki kami..bagi kami baby seawal usia perkahwinan kami nanti..insyaALLAH..aku ni dah terbayang-bayang baby chika nanti bakal comel dan bijak macam mummy and daddy dia jugak...amin.

buat chika..
tahniah again and again..
u inspired me untuk cepat-cepat kawen and pregnant too..:)
semoga u sihat sentiasa bersama baby..
semoga segalanya dipermudahkanNYA nanti..
-amin-

4 comments:

E.d.Y said...

mcm die je yg ngandung...hehe

AINI NORAINI said...

heeee..a'ah..
tu la pasal..
macam aku la pulak..
seriously..excited..
mummy dia lawa..baby dia nnt kompem comel..

queenlyana said...

aini pon cepat2 kahwin... nanti leh dapat baby gak.. hehehe

AINI NORAINI said...

lyana ~ hehe..tq lyana..pray for me eh..:)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015