Tuesday, January 26, 2010

WTFun of LANGKAWI :: Day 2

hari-hari dekat rumah macam cepat saja berlalu...hurmmmm.....hari ni dah masuk rabu..study 1 habuk pon belum..buku bawak balik melambak-lambak duk longgok atas meja..tah bila nak bukak..last-last nanti angkut masuk luggage balik...*sigh* walau apapun jadi..aku kena jugak bukak buku tu...tapi tak tau bila nak bukak..hehe...asyik facebook saja hari-hari..asyik jaga ikan saja tiap-tiap jam...adoyaiiiii.....

hari ni rasa macam nak update balik sambungan cerita masa pegi langkawi hari tu...:) hari kedua kami kat sana was very hectic...ye lah..bayangkan..the whole day berjalan sakan sampai tertido-tido dalam bas...malam tu pulak ada lagi program...abes collapse semua lepas habis program...tapi apa pun..funnnnn....:)

pagi tu program kami mula dengan a short talk by our 'ibu'....mendengar sedikit sebanyak amanah dan nasihat...tidak dinafikan..selepas mendengar ucapan ibu..aku terpanggil untuk bergiat aktif kembali bersama GEMILANG...selama ini memang sayang dekat GEMILANG..cuma aktiviti academic membataskan aku untuk bergiat aktif...insyaALLAH..lepas ni aku akan cuba bergiat aktif balik..sebelum graduate...lepas saja talk dari ibu..kami dilepaskan bersiar-siar..haha..bukan dilepaskan jugak la sebenarnya sebab masa sangat la macam terhad..

first kedai kami serbu ialah kedai nusantara gamat...semua orang macam tak pernah jumpa minyak gamat masa sampai dekat kedai ni..semua macam sangat lah teruja dengan segala macam produk gamat di sini..aku hairan..adakah aku yang pelik atau mereka yang pelik?? hohoho..kat sana, aku hanya beli 2 barang..tapi sudah tentu la bukan minyak gamat yang wrapping dia warna kuning itu..aku beli benda yang memang aku tak pernah jumpa dekat tempat lain...tak payah cakap la eh...? malu i..


lepas tu...pakcik tourist guide kami bawak pulak kami kat kedai batik jawa ni..aku mulanya nak beli...called my mom konon nak tanya beliau nak ke tak..then dia cakap boleh la kalau nak beli..tapi make sure tak kena tipu..alahai bonda...manalah anakanda tahu bahawa itu benda tipu atau tidak..?? huhu..penyudahnya..aku tak beli papepon dekat kedai ni..malah aku bergerak ke kedai sebelah yang buat beli bauhu panas..beli singgit, masuk makan dalam bas diam-diam..heeeee....:)

lepas tu..kami sepatutnya nak dibawa ke langkawi cable car..tapi menurut pakcik tourist guide tu..hari ni cable car bukan lambat sikit due to weather problem, so kami di bawa ke KOTA MAHSURI yang dahulunya dikenali sebagai akudahlupanamadepandia MAHSURI...kat sini pon aku hanya berkeliaran dekat luar..nak masuk 5 hengget beb..dah la kami diberi masa 30 minit saja..tak berbaloi langsung nak bayar 5 hengget..kan? so..lepak dekat luar dengan bergambar-gambar sakan...:)



ini buktinya kami dah sampai dekat kota mahsuri...masih tak percaya??
percayalah..kerana ini adalah benar...heeeeeee...~~~~~~~~~~~~

selepas berjalan-jalan buang masa dan tenaga dekat kota mahsuri..kami dibawa pulang ke resort..untuk lunch dan juga solat...lepas semua dah setel..terus siap-siap untuk berjalan sesi petang pulak..langkawi cable car dah bukak..so..kami ke sana lah...seronok..macam naik genting cuma yang ini much more fun..sebab nampak laut..cantik sangat....:)

lepas segala-galanya selesai dekat cable car..kami berjalan pulak dekat kedai hijau ini..tapi malang..hanya ada sekejap saja masa....sungguh sadis..sebab dalam kedai ini sungguh banyak coklat..banyak gila-gila sampai aku rasa macam nak angkut bawak balik 1 kedai..tapi malangnya..kedai terlampau besar..i takde keupayaan.hahahaha....malang sekali...i bawak duit dah la tak berapa nak berkepuk..so..tak berdayalah nak membeli belah segala..mampu angkut mana yang mampu sahaja..oleh itu..maaflah rakan-rakan..takde coklat untuk anda dari langkawi..lain kali aku pergi lagi..aku bawak balik 1 feri...:) macam pantun plak..haha..

lepas penat shopping sakan..kami balik..tau tak..kami diberi masa untuk shopping tak sampai 1 jam okehhh....betapa nya pakcik bas itu....kejam sungguh..dah la aku kaki shopping coklat..kat KL mana ada jual coklat murah yang banyak gila choices...mana boleh aku beli kinder bueno banyak-banyak macam dekat langkawi...mana mampu nak beli ferrero roche secara berjemaah...huhu.... malam tu..kami ada program tukar hadiah..aku dapat USB fan..sungguh menarik..yang kelakar..rumet aku dapat beg plastik..sengal sungguh si pemberi..sengal yang sungguh manis...aku tak mengata dia tau..malah aku puji dia..sungguh bijak..disebabkan syarat untuk hadiah ialah RM15 ke atas..itulah sebabnya si pemberi includekan 1 pek beg plastik skali kot..agaknya sebab nak cukupkan amount RM15 kot..heeee..suwiiitttt.....

malangnya malam tu aku naik awal sebelum abes segala acara..sebab apa?? migrain ku datang melanda..balik bilik teus pengsan tak sedarkan diri...hahahaha

2 comments:

E.d.Y said...

nak coklat.hehe

AINI NORAINI said...

edy ~ sori..aku beli tak byk..aku da bwk balik umh dah pon...nnt kalo aku g lagi..aku bg eh..:)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015