Tuesday, December 15, 2009

~Thank you ALLAH..Alhamdulillah...~

yeayyyy...
hari ni duit dah masuk..tak payah nak mintak-mintak duit dengan mak dengan bagi macam-macam alasan...dah naik malu bila dah besar panjang cenggini nak mintak duit mak ayah..unless dorang hulur...kalau dah bagi..takkan nak tolak lagi kan?itu rezeki namanya...hehe...

tadi a friend of mine yang bagitau pasal duit dah masuk..abes je kelas aku terus pegi ATM..orang ramai berpusu-pusu tengah Q pon aku tetap nekad nak Q jugak..biasanya memang malas lah nak buat macam tu sebab rasa macam buang masa,buang tenaga,buang peluh..(ceh..pengotor..) yang paling tak suka..bila kita penat-penat Q..ada pulak makhluk yang tak reti bahasa..pegi menonong je ke depan..selit-selit dekat kawan dia...alloooo...kau ingat kau sape..sume orang pon Q kot..kau memang ah..nasib baik jauh dengan aku..kalau tak..memang aku smash dah tadi...(heh..sekarang mentang-mentang dah jadi final year final sem student,aku dah pandai smash orang..haha..berani dah..bajet macam bagus..lepas tu dah macam berani sikit and confidence level pon dah macam up sikit..sekarang dah berani borak dengan foreigners yang lepak dekat bilik TV..lepas tu sekarang jugak dah berani senyum pada tah sapa-sapa yang aku jumpa time jalan nak g kelas..dulu..jangan harap..kalau tak kenal,pandang pon aku malas..ngeeee....this is me..)

tadi withdrew some money...untuk bayar yuran..untuk savings for this semester..and untuk belanja for this week and nextweek..alhamdulillah..segalanya dah setel..

hostel fee - PAID...
saving - DONE...

lepas tu pagi tadi jugak..met Dr.Suryanto untuk get more info regarding my part time job..hehe...kan dah cakap semester da berani sikit and confidence level da increased..hehe..dapat jadi lab demonstrator and also a tutor..thank you so much...syukur jugak pada ALLAH..harap-harap ini antara rezeki-rezeki awal yang ALLAH bagi for my future...and harap-harap rezeki ni berpanjangan till the end..aminnn.....dapat jugak aku collect and have my side income for this semester..at least boleh buat cover-cover makan pakai aku until i get a job nanti....

tadi masa masukkan duit dekat ASB..rasa seronok sebab macam tak sangka..within these 1.5 years, i managed to have that amount of money...alhamdulillah...duit tu sengaja collect..sebab kan dah planned..kalau ada rezeki, nak kawen..huhu...one of the azam 2010 kot..hehe...kawen dengan siapa? hehe....tak pe..biarlah rahsia dulu ye....kita kan hanya boleh plan..jadi atau tak tu sume keje ALLAH..sebagai hamba,kita hanya mampu berdoa dan tawakkal padaNYA...kalau tu dah takdir kita..insyaALLAH...ada la tu..kawan-kawan doakan la ek.. sangat berharap dapat jadi isteri orang before 2010 tutup tirai...and also nak jadi an employee by the time aku habis April ni...aminnnnn.......

and lagi 1 berita yang buat hati aku rasa berbunga-bunga and rasa nak senyum saja for the whole semester... ^___________^ huhu... semua part-time jobs yang aku applied at Kul.of Engineering..dah verified by HOD...now ni nak tunggu Dean verified pulak untuk dapatkan offer letter...alhamdulillah...harap-harap aku boleh manage masa dengan baik...aminnnn.....aku memang nekad and bersungguh nak kumpul duit ni..seriously...nak sangat kumpul duit...mak aku penah cakap dengan adik-adik..aku pandai berjimat..huhu...i dont think so pon..tapi since da besar sikit ni..rasa macam baru realized that fact..dah matured kot..tapi good for me lah kan?? balik cuti bulan January ni boleh la belanja adik-adik dan umi ayah..hehe..seronoknyaa......syukur sangat-sangat atas segala nikmat and rezeki yang ALLAH dah bagi ni...

Alhamdulillah....semoga segala yang dirancang berjalan lancar dan mendapat berkat serta redha dari ALLAH S.W.T...pray for me ya kawan-kawan sekalian....
ok..have works to do...

2 comments:

najmunseven said...

wish u all d best cik ira ....jiwa kt sama utk kumpul duit hehe

AINI NORAINI said...

hehe....tq..harap sume akan tercapai by end of 2010...aminnnn....:)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015