Saturday, December 19, 2009

2nd week ended..3rd week is coming...

alahaiiii..ape nak jadi tah dengan aku ni...rajin sungguh counting....macam da tade keje nak buat..padahal keje macam tak cukup kertas nak tulis dah.....tapi realitinya...kami budak-budak final year final sem kat sini..dah nak masuk minggu ke-3....heaven sungguh bila setiap jumaat adalah hari cuti umum...huhu..tapi sebenarnya tak berapa nak heaven untuk aku sebab aku memang tade kelas on that day...cuma bila dah habis segala musim cuti umum pada hari jumaat..aku dah kena start my job..materials enginineering lab 4 demonstrator..cuak jugak sebenarnya...tanggungjawab yang nak kena pikul ni sangat besar...macam lagi berat je compared to tanggungjawab masa siapkan FYP2 sem lepas...huhu

so far kelas lastweek ok la..masih boleh diterima akal logik..masih boleh diabsorb dengan baik..alhamdulillah..lepas tu..yang paling haru..lab junior tak dapat nak buat last Thursday..sebabnya lab technician cuti...so..terpaksa pospond..aku kesian dekat budak-budak tu..this coming Thursday baru diorang boleh start experiment..means diorang kena la pandai-pandai susun so that diorang akan dapat hantar the report on time...aku tau,sampai masa aku nak sume report ada..yang takde ke..lambat ke..memang aku tolak markah..aku ada banyak lagi keje nak buat..bukan keje aku nak mengadap report depa ja..kann??so..this coming Thursday.aku akan ingatkan lagi diorang..harap masuk la dalam kepala diorang nanti...

semester akhir ni..rasa macam segala macam benda pon nak buat...nak cari duit poket lebih..nak cari kerja...nak macam-macam lagi lah...tapi macam sibuk terlampau la pulak...dengan assignments yang datang bertubi-tubi...(err...sebenarnya budak materials engineering kat sini jarang dapat assignments bertubi-tubi..hyperbola je ayat tadi tu..haha...) so far masih belum ada lagi apa-apa khabar yang menyatakan kami akan ada kuiz or what-so-ever....so...masa untuk kita enjoykan diri...minggu depan kalau tade assignments or lab reports or ape-ape kerja tertangguh..plan nak pegi tido rumah a fren of mine..umm...a sister kot sebenarnya.. ^_^..(she's not only a friend to me..she's my everything...) tapi kena tengok keadaan dulu..macam this week...sibuk je semedang...so...tak dapat la...seronok pegi sana..sebab boleh belajar diving...eh..bukan...driving la..haha...:)

semester akhir ni jugak rasa macam nak starts writing down all the short notes awal-awal...so that ujung-ujung nanti tak de la semput macam hari tu...tinggal 1 je lagi peluang untuk grab DL...macam dekat matrix dulu...final macam ni jugak la dapat DL..harap-harap untuk degree ni pon macam tu la...aminnn....save the best for last kot..hihi...tadi masa duk tulis-tulis short notes,tetiba terjumpa gambar lama..(ape kes duk tulis notes tiba-tiba jumpa gambar lama..ni macam tipu je..cane tu....) ok..the truth is..tengah-tengah tulis tu..rasa bosan..then kemas-kemas la segala apa yang nampak bersepah oleh mata...masa kemas-kemas tu la jumpa gambar...lepas tu sengih sorang-sorang..dan-dan tu jugak keluar lagu nostalgia pulak dekat radio...aduiiii..memang masuk mode memory lane dah laa....pantang sungguh noraini ni kalau duduk sorang-sorang..harus tersimpang ke memory lane punya mode...adeeeyyyy......

then just now ada orang sms cakap cincin dia lupa letak mana..nak cakap hilang,takot kena marah la tu...ellleehhh...cakap lupa letak mana pon i dah hangennn....memang bukan duit aku pon cincin tu...tapi sayang weiii...ada sentimental value kot cincin tu....tapi dah tade rezeki..nak buat cane lagi dah...kan?

ok..i'm off...(tibe-tibe...)

before tu....2nd week..ended...
3rd week is coming..
11 weeks to go...hoyeayyy....:)


1 comment:

puan.farah. said...

huhu..jupe ahad deh..aku call and sms nurul.xdop respon. die ade 2 no ke?

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015