Friday, September 11, 2009

aku dan ramadhan 21

Ramadhan 21


Kali ni nak tayang gamba flight airasia now everyone can fly with no admin fee yang diamek dari encik google buat tatapan ramai...sebab ape?? sebab hari ini dia telah membawa aku kepangkuan keluarga terchenta untuk menyambut aidilfitri mulia...heh..i boley jadi duta airasia tak??? hahaha.....

uisshhh....diam tak diam...

kita da pon sampai ke 21 Ramadhan..
cepat kan masa berlalu?
pantas sungguh...
maksud nya..aku pun dah hampir menuju ke hujung semester..
lepas aje sebulan cuti raya ni...dah nak final exam..
lepas tu..bulan 12...dah masuk final year....eh silap..sekarang dah final year..bulan 12 ni final sem..horeyyyyy....:)
rasa macam baru je masuk main campus ni...
itulah lumrah kehidupan....
masa tetap akan meninggalkan kita walaupon kita tak suka macamana skalipon..

pagi tadi...macam biasalah..
sahur bersama en.H kesayangan yang mampu mengenyagkan perut ini hingga ke petang....:) then macam biasa..pegi kelas...tapi dengan membawa konsentrasi yang kurang sedikit sebab kepala dah ada dalam flight airasia now everyone can fly....huhuhu

fuhh....

alhamdulillah..akhirnya..berjaya jugak mensetelkan lab session hari ni..
awal...sebab hari ni just buat XRD characterization..
so..memang tak makan masa langsung...

lepas setel sume...aku pegi heat treatment lab untuk ambik sample yang sinter hari tu..dah setel sume..terus balik room...
buat final touch pada barang-barang yang nak bawak balik..
kemas luggage lagi skali..
tengok-tengok apa yang patot nak bawak balik rumah..
and finally...aku ngantok tdo sekejap..
area 11.30a.m....dia sampai..
then gerak..
area kul2 jugak kot tiba dekat LCCT...
first time aku balik kampung guna perkhidmatan AIRASIA now everyone can fly....
sebab nye...masa tengok-tengok tiket aritu..tiket memang murah..
berbaloi-baloi...
kalah harga bas kot...

flight jam 340 petang...
aku sampai LCCT,terus solat dan check in..
then pegi la tunggu dekat gate yang sepatot nya..
boring jugak tunggu alone..
tapi lepas tu nampak kelibat yang aku kenal..
yess...wani ngan yati rupanye...
hehe...finally..jumpa kawan-kawan..

flight tiba dekat airport sultan ismail petra seperti yang di jangkakan..
aku amek luggage..lepas tu kua..
umi and adik dah tunggu masa tuh..

then kami g rumah my uncle...adik umi yang last..
berbuka dekat sana..
haaa....nak bagitau ni...
lauk banyak gile sampai aku rasa macam diet aku akan hancusss...

memang tersangat la banyak...siyesss...
and nak tau..? aku makan dalam kuantiti yang sangat banyak okek...tambah nasik sampai 2 kali okek...(coach..sorry..hari ni langgar pantang..haha)
tapi tak nyesal sangat sebab bukan salu pon macam nih..
haha..semalam psiko macam ape je walopun makan lagi sikit dari hari ni..HAHA..lagi skali...:)

sampai je rumah..terus cari teamix..
aku bancuh 1.5liter..
and aku abeskan jugak by last night...
huhu..then memang asik ulang-alik g toilet la..asik nak terkucil...
but then aku puas hati...

area jam 11 kot..
aku amek shake..
shake dengan soyfresh cappucino..
best woooo....:)

then minum plak plain water...:)
lepas tu...tido laa...
:)


lupe nak cakap....
today is 11 Sept..
maksudnya genap 7days/1week i dengan en.H....and what i can say is....
en.H memang terbaeeekkkk....
i loss 1.8kg within a week..
tq en.H...tq coach...
tq myself sebab sanggup berkorban..hehee....


2 comments:

paradiseflower said...

ira..feedjit kn byr kan??huhu

AINI NORAINI said...

feedjit ado hok free..hok ore guno ni free jah...fana click dekat feedjit ore nih...pastu follow instruction dio...ok?

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015