Wednesday, August 5, 2009

~not feeling well~

ingat lagi tak ENTRY INI....yess..pasal rumetku diserang fever....
now...tengoklah ape dah jadi dengan aku...
adekah penangan itu atau apekah??

~petang semalam...
  • tekak sudah mula rasa gatal-gatal
  • mula mengeluarkan batuk secara sedikit sejak malam tadi..
  • lupa nak beli ubat terus malam tadi..
~hari ini...
  • bangun subuh tadi tekak rasa perit..
  • bila dah cerah..cepat-cepat bangun pegi beli ubat batuk wood's peppermint dekat shop
  • terus minum ubat then makan biskot cicah milo as alas perot..
  • teros telan actifast sebanyak 2 ketul..dengan harapan aku tak akan demam..
  • sudah mula rasa seram sejuk then sarung cardi n slowkan kipas..
  • bersiap pegi kelas sebab ade kuiz...kalo tade..memang haku P.O.N.T.E.N.G
  • konon macam nk singgah klinik jap before kelas..unfortunately..orang terlampau ramai dan buat aku rasa macam takot nak enter the clinic..sume orang pakai mask okek..i tade mask..i takot la nak masuk..huhuhu
  • teros pegi kelas and rasa tak jadi nak batok-batok..
  • dalam kelas...batok agak terkawal..sebab tak kerap sangat pon..soalan kuiz pon ALHAMDULILLAH...sangat good...
  • balik bilik..terus solat and minum lagi ubat batok...
  • pastu tido..tibe-tibe terjaga and rasa sejuk...selimut bagi panas sikit and rasa sangat takot bila pegang dahi..and rasa macam agak panas sedikit...
  • terus dengan gelabah bangun da amek towel..pegi mandi...harap-harap panas berkurang
  • ALHAMDULILLAH...lepas mandi..memang tak panas dah...suam-suam kuku aje..makan sepotong kek pisang..as alas perut sebab nak telan actifast lagi...=) (kejadian aneh hari ini..NORAINI SANGAT GEMAR MAKAN UBAT...HAHAHA...) (>.<)
  • pastu terus datang update belog...nak mengadu dekat belog..nak bagitahu dekat belog bahawa tuan dia sedang macam agak tak sihat..
  • aku dah beli 100Plus sebab orang cakap bleh tolong redakan fever....(dengan kuasa ALLAH S.W.T) tapi masih banyak lagi sebab aku tak minum air gas..huaaaa....
  • pada kawan-kawan semua...jaga lah kesihatan anda....and doakan semoga aku cepat sembuh dan bebas dari sebarang penyakit terutamanya yang digeruni semua sekarang...(H_N_) nau'zubillah.....
  • apa yang perlu aku buat so that demam ini tak terus menyerang dan batuk ini segera hilang.....?? anyone?? i really need your suggestion..... T____T aku tamo demam musim sekarang...sebab tersangat la seram dengan H_N_.......
*all images telah di amek dari encik google...
*pastukan...nak bagitau ni..aku tak lunch tadi...hehe..suke..sebab tade selera..petang ni pon tatau lagi nak makan ape.....kalo badan rasa kurang enak..biskut cicah milo pon sudah rasa macam tersangat best..nasik dan lain-lain yang lagi hebat pon boleh kalah i tell u...>.<

2 comments:

cikmune said...

haiya.. ngape la demam? ngee.. ngeri kan skarang? macam tak cukup doktor je =x

AINI NORAINI said...

yee...betol...ngeri gile...dah la setiap hari kes h1n1 meningkat...harap2 masuk ramadhan ni..ALLAH tarik balik la bala yang die bagi ni..and harap-harap manusia juga belajar dari bala yang DIA turunkan ni....ada hikmah disebalik semua ini cik mune....

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015