Monday, May 18, 2009

~the flashbacks...~

ok....ni adelah untuk menunaikan janji janji semalam...huhu.....banyak benda nak kene summarize kan dalam hanya 1 entry ok...noraini tak larat nak buat entry banyak2...sebab noraini tade idea sangat...huuu....ok..now..

Pertama: ~birthday blast untuk ahmad adlie~aktiviti dihari ahad...17 May 2009~
~kami da plan baekkk punya untuk adlie....saya text meor...and asked him untuk ajak adlie kua...but saya pesan kat meor..jangan gtau adlie yang saya and wani ikot skali....untuk dipendekkan cerita...mereka sampai dulu kat Midvalley...saya n cik wani lambat cket...ble kami smpai je Mid...trus macam lipas kudung jalan sana sini nak cari ZEN...pusing dekat 10 kali..(jangan caya..tipu je nih..haha....) baru jumpa ZEN..padahal ZEN tu depan mata je kot..aishhh..ape nk jadi neh.....adoyaiiiii....kitorg tempah kek dulu..then baru la text meor untuk datang kat kami...andd....guess what...adlie nampak mcm agak terkejut dengan surprise kami..haha...lu kena beb.....=) after makan2...kami g tengok movie...cite ape???ok..saba...nanti akan diceritakan kat part last skali...haha..kene baca smpai abes la jwbnya....:)

Kedua:
ok...now pasal konsert AF..final...adeyyy..cam hampeh kot...bosan gile nk mampos...macam buang masa la plak spent time kat TV room tuh...balik tdo lagi best kot....lagu sume cam hampeh...finalis sume pon macam sangat mengecewakan....tak penah kot aku tengok konsert AF yang macam gitu...bosan yang amat..dengan lagu nye macam tak best...suara sorang2 pon macam tak clear sgt..stage pon macam tak menarik..hah..ape lagi??? kesimpulannya...overall cam hampas kelapa....abes santan..hampas dibuang..eh..eh..chop...peribahasa baru ek??alaaa...lantak la..yang penting..tak best langsung....

Ketiga:

angels and demons...selesai makan2 kek birthday adlie..masing2 bergerak ke GSC la plak..untuk nonton angels and demons...hmm..cite die..ok la..heavy cam the da vincci code jugak...pasal sorang prof yang memang gile byk ilmu dia pasal symbols...combine plak dengan sorang scientist yang cantek lah jugak...kisah die start ngan kematian sorg pope kat vatican city kot...n kene la buat pemilihan pope baru..so...most of them ni akan vote diri sendiri...and kalo tak dpt kata putus..dorang akan choose antara 4 preferities ni...4 preferities tu are 4 cardinals...cardinals tu ape??haa...tengok kamus yee.....and kat sini la tugas encik prof yang gile bijak byk ilmu tu bermula...die and the scientist kena discover and cari 4 cardinals tu cz ade orang yang nk musnahkan 4 makhluk tu....kat sini..prof tu kena berusaha nak reveal sape yang jadi dalang sebenar membunuh cardinals yang da mati tu..prof tu sempat rescue sorang je cardinals...and..finally...hiii..tengok la sendiri....pendapat aku tentang cite neh:
  1. berunsur keagamaan..christian catholic....macam sangat kuat je...
  2. ganas jugak..sound effects dia hebat smpai aku and cik wani kua cinema and cakap sesak napas and sakit dada tengok cite tuh..haha...
  3. flow die cam agak slow untuk smpai ke kemuncak...imagine ok...cite ni..plot masa die is from lebih kurang 7 ptg..sampai midnight...so..kire la berapa jam je...tapi..sangat slow kot bagi aku....

2 comments:

cikmune said...

kte pon tgk cte tu. tak best lah. yg kte nampak, priest pon jahat la. corrupt. sanggup dia plan pembunuhan. zzz. just bcoz dia cant accept sains seiring ngan agama =x

AINI NORAINI said...

tau xpe....bosan gile....cume yg best nye...dpt tgk tmpat dorg nk produce anti-jisim tu...

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015