Tuesday, January 5, 2016

Happy New Year 2016

Assalamualaikum.
Alahai. Dah masuk 2016 pun.
Sekejap je hoi.
Aku rasa macam nak bernafas panjang sikit pun tak sempat.
Apa pun, Alhamdulillah, masih lagi bernafas, sihat.. Syukur.

Apa yang menggembirakan aku untuk tahun lepas..?
Hmmm.. Banyak kot. Malas nak buat throwback. Hahaha.

Tahun ni, awal-awal lagi dah ada moment gembira.
Iman Insyirah dah pandai cakap (read: Ajuk cakap orang).
Alhamdulillah, dari apa yang aku observed, Iman ni lain sikit dari kakak.
Kakak dulu, waktu sebaya Iman, memang dah petah.


Iman masa 2 years old hari tu takat sebut 'abu', 'ayah', 'kakak', 'nak'
Itu je lah yang dia tau.

Masuk je tahun baru, macam amazing gila bila dia dah pandai sebut 2/3 words in a row.
'Nak air'
'Abis dah'
'Nak ngok bus'
Bila tunjuk gambar family, dia dah boleh recognize one by one and say it out loud..hehe..Alhamdulillah.

Dan, paling utama, terrible two.. Sekali lagi nak kena hadap terrible two.
Tapi Iman ni memang horrifying terrible two kot. Haha. Kemain lebih dari kakak.
Urut dada sokmo la ibu.

Azam tahun baru?
Of course, aku tanak dah masukkan 'Aku nak kurus' dalam wishlist tahun ni.
Menyampah dah.
Lantak lah nak gemok pun. Hahaha..aci tak..?

Harapan aku untuk tahun baru ni..
Agar microwave aku kat lab nun segera sampai dan segera jugak aku dapat proceed labworks aku..
Banyak nau dah ni delayed..
Hadoyaiiii. Jenuh la tunggu microwave. Nak masuk sem 4 dah ni oit!

Dan lagi satu harapan aku, selain dari improve dan upgrade diri untuk jadi yang lebih baik,
aku harap aku dapat konsisten jaga pemakanan harian. Ye la, dah nak masuk 3 series ni.. Kena beringat la.. Kan..?

Ada lagi benda nak celoteh.
Tapi tunggu next time la eh.
Hihi.
K.
Bye.

1 comment:

Didie Kamila said...

Selamat Tahun Baru juga..:)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015