Wednesday, October 2, 2013

Hari ni PMR 2013

Assalamualaikum..

Hiii..
OK hari ni tak de cerita shaklee eh..
Muahahaa..

Aku baru tahu hari ni first paper PMR.
Tu pasal aku pelik kenapa ada Dr.Fazley dalam Johara pagi semalam duk cerita tips nak masuk periksa.
Blur dah. UPSR kan dah lepas. SPM pun lambat lagi. Rupanya PMR hari ni. 
Maklomlah, tak de adik form 3. Jadinya tak amek port sangatlah.

Aku amek PMR 12 tahun yang lalu.
Hmmm.. macam dah lama kan?
Hoi memang dah lama gegila kot. Sampai aku pun dah lupa apa paper first aku hadap dulu.
PMR 2001.
Masa tu kat MRSM YT Besut.
Memang tetiap petang ummi datang tanya kabar.
Kikiki.
Rumah selompat katak je ngan maktab.
Tetiap hari tu jugak lah dia bawak makanan yang aku nak makan.
Heaven sangat!

Ni nak bagitau satu rahsia.
Sebab sekarang dah lepas stage degree kan?
So.. berani dah la nak reveal. Hihi.

Percaya tak, aku meniru masa paper Geografi PMR dulu.
Hiiiiiii..

Aku sendiri pun tak percaya okeh yang aku dah berjaya buat kerja terkutuk tuh.
Ya Allah. Sekarang dah insaf. Nasib baik masuk U tak masuk Art Stream yang related ngan Geografi.
Nasib aku masuk Science Stream yang sah-sah la aku usaha sendiri perah otak jawab peksa.


Nasib jugak, lepas PMR aku straight tak fikir panjang amek pure science.
Tak de terjebak ngan Geografi lagi.

Phewwwww....

Dalam terketar-ketar (budak skema tak pernah meniru kata ko).
Akhirnya ku submit answer script tu dengan full lah.
Nasib baik.
Aku terpaksa kot time tu.
Sumpah aku memang slow gile bab geografi.
Memang tak skor pun dari awal.
Memang aku tak pernah hafal. Eh. Bukan tak cuba. Cuba... tapi entah..

Cane aku tiru?
Haaa.. ada sorang student ni memang dia bijak gile ah Geo ni.

Ko tau dia jawab paper Geo 30 minit je weh.
Dalam pale dia ada peta dunia hagaknya.

Takpun ada record pasal atlas.
Memang hebat.
Si student ni memang ada buat copy jawapan kat kertas kecik plan nak passing kat kawan-kawan dia.
Alahhh.. Budak laki MRSM. Normal la kot. Hahaha.

Tetiba cane tah aku boleh terjebak.
Cuak weh sebab lastly bendalah tu ada pada aku sebab aku orang last yang amek.
Gile tak cuak?
Kalau kantoi, aku sekor je yang kena woiii..
Dalam shaking nak mampos tu aku macam blank cane nak kua kan 'toyol' tu nak boldkan kat jawapan aku.
Tetiba bila invigilators announce dah tak boleh pegi toilet, dorang sume jalan ke depan, aku sesenyap dan berani-berani-takut keluar kan 'toyol' tu dan salin cecepat.


Aku tak de lah tiru semua. Ada yang lobang-lobang tu aku tiru la.

Tapi aku salin ah sume 50 jawapan dia.
Compare ngan yang aku punya. Hahahaha..
Sempat pulok.
Lepas tu 'toyol' tu aku simpan dalam serkop.
Kahkahkah.

Memori beb.
Mampos kalau ada cikgu aku baca ni ha.

Jatuh air muka. Dah la dulu pengawas. Kikiki.
Jangan ikut perangai akak ni ye adik-adik..

Tak bagus..


Haha...
Bila result keluar, aku memang tak heran la result Geo sebab aku tau budak tu memang hustler gile bab tu.

So memang aku yakin lah A. 
Dann.. memang A pun..
Tapi ye lah kan.. Allah Maha Adil. Dia tak buta. Nampak semua tindakan kita.
Dia bagi aku A Geo, tapi aku tetap tak dapat straigt A.
Haaa.. Buat jahat lagi..
Aku dapat 7A, 1B.
Dan korang tau apa yang aku dapat B?
Haaaaaaa.. mesti tak caye..
Aku B English okehhh..
Tak percaya sangat. Teachers suh aku recheck.

Haha. Memang tak ah kang.. 
Buat recheck kang down grade jadi C, lagi parah.

So, pasrah je lah.
Anggap itu balasan sebab meniru Geo.


Dan sekarang, Alhamdulillah..

Aku berada di mana aku berada sekarang.
InsyaAllah, another step left untuk sampai ke puncak.
Doakan ye..


:)

Terima kasih ummi ayah atas segala dorongan dan sokongan.

Menjadi telinga untuk semua masalah aku.


Ehhhh... Iklan jap.
Korang kalau nak order Shaklee, PM je lah eh...
InsyaAllah, mampu milik..
Ku kasik yang betul-betul fit ngan bajet korang..
InsyaAllah..

3 comments:

D Yatie said...

Hihihi. Tak pernah meniru tp tak dapat gak 7A. Hahahaha.

♥ Yuslin Kamal ♥ said...

Heheheh kita paling suka subjek Geografi time sekolah. Sebab tu suka pegi jalan-jalan kot. Hahaha takde kaitan. Lagi satu suka Kemahiran Hidup..Paling benci Sejarah kikiki.

Zuraidah Butang said...

sy pun dah lame amik pmr...same la kite..sy meniru jgk masa geo..sbb sy plg tak terer geo..last2 geo jek yg tak dapat A..ahaha malang2.

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015