Thursday, February 7, 2013

Terharu Sendiri. Maaf, Copy Paste Dari FB je.

Isteri ni,bila dah dekat dengan due date,jalan sikit pun termengah-mengah,berdiri lama pun dh semput,tidur pun tak selesa...TAPI KAN...


  •  Makanan untuk anak-anak dan suami tetap disediakan,walaupun kaki terketar-ketar menahan lenguh 
  •  Pinggan mangkuk tetap dibasuh waluapun perut dah melekat di sinki 
  •  Kain baju tetap dibasuh,dijemur,dan tersusun rapi walaupun termengah dan terhencot-hencot nak jalan. 
  • Rumah tetap dikemas walaupun geraknya perlahan dan tersekat-sekat. 
  • Persiapan anak-anak sekolah tetap diuruskan walaupun penat dan tak berdaya 


Dan...memang YA...Isteri anda seorang yang kuat,kalau tidak,masakan dia boleh bertarung nyawa melawan kesakitan melahirkan zuriatmu...

TAPI...pastinya isteri anda akan tersenyum lebar..
BILA dia lihat

  • Makanan telah siap terhidang untuk suami dan anak-anak 
  • Pingan mangkuk siap dibasuh tanpa disuruh
  • Kain baju tersusun rapi sedia dipakai oleh keluarga
  • Rumah siap berkemas & bersih 
  • Perihal anak-anak ditanggung beres
  •  Dan yg paling menyentuh perasaan bila suami mengucapkan terima kasih dan menawarkan khidmat untuk mengurut isteri ^_^ 

AT LEAST...walaupun anda tidak merasai beban yang dipikul, tetapi cukuplah dengan menghargai pengorbanan si isteri melalui sokongan moral mahupun emosi..
SEBAB...anda juga yang bertanggungjawab menjadikannya begitu,kan? =)

 HARGAI DAN SAYANGILAH ISTERI ANDA KERANA PENGORBANAN YANG TIADA BATASAN ^_^

2 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

:)

eray said...

@:: Mrs.Eady ::

seronok kan tengok orang kawen, teringat masa kawen dulu2

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/02/ubat-untuk-ekzema-luka-sembuh-terus-5.html

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015