Monday, February 4, 2013

Alya's toothbrush

Assalamualaikum...
Heeeeee... Anak tumbuh gigi, emak yang excited terlebih. 
Last week terasa nak mengukur Jusco Wangsa Maju.
Dah lama gile kot tak mencemar duli ke sana.
Kali ni pergi pun sebab membawa ibu mengandung untuk soping baju mengandung. Heeee.
Dan alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai la ke pangkal lengan. Ye dak??
Hikss.

Saya tak soping sangat pun.
Beli barang dapur sikit (naget, telur, roti)
Big Apple Doughnut
Baju yang 70% less dan dapat dengan harga RM14.++ je
Pastu masuk Kenny Rogers, buy 1 quarter meal, free 1 quarter meal sharing ngan ibu mengandung so kami bayar half-half, ayam tapau makan kat rumah. Ngehehe.
Dah setel, kami naik floor yang ada barang-barang baby.
Mama-to-be nak nengok barang-barang baby katanya.
End up, emak budak yang sorang ini pulak yang beli barang.
Interested sangat tengok toothbrush yang 1 set ini.
Dan teruslah membeli tanpa fikir panjang. 

Comel okehh..
Seriously. 
Kecik molek.
Ada 3 lessons.
Lesson 1 untuk yang ada gigi 2 - 3 batang. (Alya tengah guna yang tu sekarang).
Lesson 2 untuk 8 to 12 batang.
Lesson 3 untuk yang dah banyak gigi.
Lesson 3 ni dah macam kita punya la. Cuma saiz adalah mini dan super lembut.

Ini close-up untuk yang lesson 1.
Digigit-gigitnya. Suka betul agaknya.
Sebab bristles tu lembut. Functioned as teether as well.
Heeeee..
And now gigi dia macam dah nak ada 4 je. Malam ni tantrums bukan main lagi.
Ayahnya kata gigi baru nak keluar la tu.
Emaknya iakan aje sebab dah mengantuk yang amat. Huhu.

Ok. Sekian cerita berus gigi cik Alya Amani.
Her 1st toothbrush in life.

2 comments:

ashra said...

hehe..ala chumelnye.....best alya dapat berus gigi chumel..

kita beli yang biasa je..yang getah masuk jari.kadang guna kain,puas hati sental..hehe

mama ila said...

alaaaa...comelnyer berus gigi..hihi..anak ila dah ada 4 batang gigi..hmm..pasni dah kene beli berus gigi jugak lah yer..hehe

salam kenal..ila follow sini =)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015