Thursday, February 21, 2013

Hari ini 2002

Assalamualaikum
Heeee. Hari ni 20022013, ulangtahun perkahwinan ahkak yang ke dua ye adik-adik.
Celebration?
Huhu. Nan hado..
Sebab?
Anak kecik ahkak tak sihat.
Alkisahnya hari senin badan dedar sikit. Ambik awal dari school. Malam tersebut suhu badan mencanak sampai 39 degree C tapi alhamdulillah tak lama. Dia pun tak meragam. Menyusu elok je. Tapi dah plan nak bawak jugak ke klinik.
Esok paginya(semalam/selasa,19 Feb) bawak la ke klinik. Demam memang tak de dah la. Yang menterkejutkan ahkak, dalam tekak dia penuh ulcers. Siap merah lagi. Tonsil pun bengkak. Fuhhhh. Kali  ni memang mencabar kewibawaan ahkak sebagai ibu dik oiiiii...
Balik dari klinik, memang dia tak nak susu. Bukan tak nak, tapi dia takut sebab sakit. Memang melalak sakan la dia. Sakit kot. Kita yang tua ni pun tak tahan. Ye dak?
Pikir punya pikir, akhirnya terbit 1 idea. Mula-mula terpikir air dan minyak tak kan bercampur. So ahkak assume dengan bagi dia minum minyak kelapa dara dulu before bagi susu. Then bila dah buat, alhamdulillah dengan izin Allah, berhasil. Tengahari pulak bawak dia ke homopati. Proceed dengan ubat homopati. Ubat klinik? Heeeee.. Ahkak malu nak cakap. Haha. Ahkak simpan dalam kotak ubat. Ngehehe. Antibiotik ahkak bagi tong sampah.
Alhamdulillah dengan izin Allah ubat homopati tak pernah menghampakan kami. Hihi. Alya kembali sembuh. So pada 20.02.2013 ahkak sebok monitor anak, tak sempat nak buat kezutan ke hape. Maap ye abang...
Oh. Tapi ahkak ada sms wish dekat dia.
Ok. Itu sahaja. Ermmm. Ahkak pon dah konfius sebenarnya. Ini cerita enibeseri ahkak, cite Alya kena ulcers. Haha
Apa pun, happy anniversary abang! Terima kasih untuk semuanya.
Alya dah sihat. Yeay!
Klinik homopati yang kami pegi tu adalah best. Nanti review kat entri lain ye.

2 comments:

nurvv said...

Ainiii lama tak komen kat sini. hehe. aini bagi vco apa ye? catalyst ke? bg satu sudu ke bg satu softgel yg dicucuk ke camne?

cik puan aini said...

@nurvv hai dear..
heee..aini bagi yang brand apa tah tu..yg kilang dia kat sabak bernam.. dulu bagi 1 sudu je.. sekarang ni banyak sikit. tak sukat pun.. tuang dalam gelas je.. ahaha...

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015