Thursday, August 2, 2012

Mood Raya Ke Laut

Assalamualaikum.

Haaaaa. Mood raya ke laut dek kerana banyak sebab. Antaranya ialah;

  1. Baju raya tak ada. (Eh. Bukan tak ada. Tapi tak macam tahun-tahun lepas. Tak merasa pilih-pilih kain ngan mak kat Pasar Kuala Besut. Tak merasa anta kain kat tukang jahit belakang rumah.)
  2. Kasut/Selipar raya tak ada. (Ni ha yang saya duk pakai sekarang, since awal pregnancy tahun lepas. Tapak dah terbelah dua tapi masih belum ada ganti. Tunggu lah dulu. Tak ada mood macam ni memang tak rasa nak beli apa-apa pun. Pffttt.. )
  3. Duit raya untuk kanak-kanak belum tukar pon. (Ni paling obvious mood raya ke laut.)
  4. Kad raya tak ada. (Hahaha. Mimpi la nak dapat kad raya tahun ni. Orang dah tak main pos kad raya dah la sekarang. Sume pakai internet. Hapa daaaa.)
  5. Tak buat kuih raya pon. (Biasanya tolong tengok mak buat kuih raya kat kampung. Tak pun tolong rasa kuih raya. Tahun ini, non-hado. Sedih.)
  6. Tak kalut nak ambik cuti raya. (Sebabnya sekarang macam agak flexible. Cuma beragak la kan. Takkan nak ambik cuti raya sampai sebulan. Keje kat lab sapa nak sambung?)
  7. Tak dapat gi solat terawih kat masjid. (Biasanya kalau gi masjid, bila dah nak sampai hujung Ramadhan, kan solat dah ada baca doa Qunut. Ni kalau kat umah, memang tak terasa la.)
  8. Beraya di perantauan. (Haaaa. Ini kot point utama. Tahun ni beraya di perantauan tanpa ibu dan ayah dan adik-adik. Oh. Bagaimanakah harus kutempuhinya. Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Nasib baik ada si kecik Alya.)
  9. Awal-awal lagi saya dah balun kuih raya yang beli dengan akak cafe kat KAED. Hahaha.
  10. Memang tak rasa pon kemeriah nak raya tu. -_-"

Sekian, luahan orang yang rasa kalau tahun ni tak wujud istilah raya pon tak apa. Aiman tak kesah.
Kesimpulannya, mungkin hal-hal sekeliling membuatkan mood raya saya ke laut sejak awal lagi. Hoooo. Bila nak habes masters neh. Lambat lagi keeeeee?

4 comments:

Asz Miza said...

Haha.sama la kita dah balun kuih raya sampai tggl setengah balang..

aTy _faRed~ said...

aty pon semua tak de jugak kot...baju pon tak terpikir nak beli kat mane..huhu..kecuali yang beraye kat perantauan tu..aty beraye kat umah family tahun ni..yaeeyyy.. tahun ni aty semangat nak raye sebab nak bawak anak kutip duit raye...;p

~cahaya~ said...

@Asz Miza ngahahaha.. same la kite.. ni tart nenas gulung tgh tunggu masa jgak nak masuk perot..haha

~cahaya~ said...

@aTy _faRed~ aini balik kg raya ke 3..kesedihan betol la.. bab kutip duit raya utk anak tu paling syiokkkk.. :)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015