Thursday, June 28, 2012

My baby :15 weeks

Assalamualaikum...

At this moment, my lil precious princess is 14 weeks ++.
She's a big baby now.
Dah pandai sangat-sangat buat me and hubs melting.
Balik rumah, tengok dia, peluk dia, cium dia.. Release semua masalah. Alhamdulillah.

Alya Amani's at 15 weeks ++
  1. Masih belum pandai meniarap
  2. Mulut adalah sangat rancak berborak dalam bahasa yang dia sorang je faham.
  3. Main air liur bagai juara. Habis basah baju ibu and toys dia.
  4. Aktif sangat bila dibaringkan.
  5. Masih breastfeed, Alhamdulillah.
  6. Dah mula recognized people since last months and Ibu is her favourite. ^_^
  7. Tidur waktu malam  adalah sangat ganas. Tidur posisi lain, 2 jam lepas tu posisi lain pulak. Nasib tak terpenyek ngan ibu je.
  8. Suka sangat waktu mandi.
  9. Changing her diaper adalah perkara paling mencabar buat masa ni.
  10. Setiap pagi, bila celik mata, akan senyum selebar-lebarnya kat ibu. Time kasih sayang!
  11. Sangat behave kalau dia kenyang and tak ngantuk.
  12. Dia akan menjerit sambil nangis kuat-kuat kalau dia tak selesa dengan orang yang dukung dia. 
  13. Makin banyak akal, tak nak poo-poo if diaper dah basah. Ibu have to change her diaper first then she will poo-poo.
  14. 5 kg at 12 weeks.
  15. Kalau dah boring baring, dia akan jerit mintak orang dirikan dia or dudukkan dia.
  16. Bila ayah balik kerja, dia akan jadikan badan ayah macam sofa untuk dia berehat sambil tengok news.
:)
Itu je yang boleh saya ingat setakat ni. Huhu.

Gambar? Oh. Sorry.
Kat FB je available. Kat sini, ayah tak bagi letak gambar anak dara dia.

6 comments:

Riny said...

alamak....kene tukr pampers dulu..pandai dy..hihihi....x sbr nak rase jugak saat2 tu..:)

~cahaya~ said...

@Riny memang skrg makin bijak sikecik tuh.. :)

sabar ye riny..

ble due?

Halimaton Hanafee said...

hmm bila dah tau sape ibunya tu yg payah kan..dengan org lain terpekik terlalak..kita nak buat keje pun tak tenteram jadinya..

~cahaya~ said...

@Halimaton Hanafee A'ah. hiii.. Tapi ,org kata baby bf ni kan..dia link kuat ngan ibu tau.. if kita tak suka orang tu, anak pun taknak ngan org tu..

Shahida said...

alaaaa..baru nak request gambar baby..hehe

~cahaya~ said...

@Shahida Tengok kat kelab baby RH..ada aini buh.. :)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015