Monday, February 27, 2012

Motherhood Expo dan Aktiviti Hujung Minggu

Assalamualaikum.
Pheww.. Dah masuk hari Isnin. Cepat nya. Approaching 37 weeks already. Haaaa. Nervous. Kawan-kawan di forum ramai yang dah selamat dapat peluk cium baby. Me? Masih menunggu. Semoga tak lama lagi baby will arrive safely. Ameen.

Ok. 1st, pasal Motherhood Expo kat KLCC which has been held on 24 until 26th Feb 2012. Alhamdulillah, saya masih berkekuatan untuk menapak mengukur jalan ke KLCC. Penat memang ada la. Tapi sebab pergi secara berkawan-kawan kan. So, lain rasa dia. :)

Overall, rasanya some of the barang-barang adalah murah. I'm hunting for Nursing Bra, Sleep Bra, Washable Breastpad and Tommee Tippee Feeding Bottles. Alhamdulillah, kebetulan semua barang-barang tersebut adalah MURAH. Murah tu bukanlah maksudnya macam RM5 selonggok ke apa. It's just around 30% less. Ok la kan.

And.. saya sudah terbeli 1 pampers untuk lil miracle. Padahal masa pureen clearance sale last year saya dah rembat 2 beg. Hihihi. Yang ini, RM20 je. Green bag tu adalah free sample from drypers. Total loss hari tersebut adalah RM110. Hihihi. Tapi berbaloi. >.< Lil Miracle pun sangat behave hari tersebut. Macam tau-tau je orang nak shopping barang untuk dia.

During weekend pulak, tak banyak aktiviti yang saya buat. On Saturday saya and husband ada attend 1 antenatal class kat UMMC. Half-day class yang sangat informative. Banyak belajar pasal breastfeeding. Memang since +ve UPT dulu, saya dah aim nak BF lil miracle sampai dia besar. Hopefully, I can. Saya yakin, saya mampu. Ececece.. >.<

And, some more belajar pasal delivery process. Dr.Zatul was great. A young doctor, never given birth yet because she's still single. Hihi. Tapi experiences memang banyak. Dia cerita pasal breathing technique. Stages of labor. Macam-macam lagi lah. Saya malas nak snap-snap gambar. Hopefully, apa yang dipelajari tu membantu saya bila di LR nanti la.

Dan, sekarang saya dah kehabisan idea. Should stop now. Ada kerja sikit nak buat.

With lil miracle inside my tummy. Look big? 
Hihihi. Approaching 37 weeks during Babymoon. >.<

6 comments:

Wawa said...

haaa..ni mst tk sempat nk g expo mid da kan...hihi..
RM110 utk shopping bby..wahh cam berbaloi2...:)

CikPuan Fara said...

woah samalah.saya pun dr mula2 check pregnant nak bf smp baby 2tahun. yakin kita boleh kan? hihihiks

~cahaya~ said...

@Wawa Tu la Wa. Takot tak sempat g yang MidValley nanti. Tapi, kalau sempat... macam nk redah g jugak. Heee.. Mak buyung tak sedar diri dah sarat ni... :P

~cahaya~ said...

@CikPuan Fara InsyaALLAH Fara. Nurse tu cakap, yakin tu penting. Kena konfiden. Walau apapun jadi nanti, konfiden.. OKEH? GUd Luck!!!

aTy _faRed~ said...

tak pergi lagi kelas antanatal tu...hurrmm...tak de mud dah nak buat ape2 sekarang...*sigh..
tetap jeles tengok orang shopping...:)

~cahaya~ said...

@aTy _faRed~ Aty, sama la. Aini pn tade mood nk buat apa2 dah. Mood tunggu bby kua je skrg ni..

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015