Thursday, January 19, 2012

Perut Mengeras

Assalamualaikum.
Last night, after having dinner, perut tiba-tiba mengeras and rasa sangat lah tak selesa. Dalam kepala memang tak fikir lagi baby dah nak keluar ke apa. Sebabnya barang-barang belum siapkan lagi. Duduk kejap kat kerusi dining table. Lepas tu macam senak pulak. Mak aihhh. Apa pulak neh. Macam heartburn pun ada. Tapi tak teruk sangat la. Still bearable.

Husband dah tanya-tanya dah. Nampak lah muka dia muka orang risau. Then he asked me take a nap sekejap. Huh. Sure lah tak de nap sangat pun kan tengah-tengah tak selesa macam tu.

Hmmm. Lying down was really good. At least. Lega la sikit compared to duduk je kat kerusi kan. Then husband talked to the baby inside. Pujuk-pujuk anak dia to behave. Pujuk-pujuk anak dia lagi to be in the right position when it comes to EDD soon. Lepas tu, baru lah lega sikit. Slow-slow perut ni lembut balik.

Oh. Memang anak abah la ni. Nak kena abah pujuk-pujuk, gosok-gosok, baru nak behave. Habis la saya time pantang nanti. Husband sure la kerja, takkan la malam-malam nak stay up pujuk-pujuk anak dia yang tantrum nanti. Huhuhu. Hopefully baby tak kuat tantrum ye Sayang. Jangan la tantrum, your parents ni dah la first timer. Tantrum sikit-sikit, ok la. Don’t tantrum too much ya dear.. We love you. Be healthy OK.

2 comments:

ciksuen said...

hujung2 ni mmg perut selalu mengeras. heartburn tu pon i selalu gak kene. disertai angin sekali.

~cahaya~ said...

@ciksuen Tu laa.. dah la lama jugak kot dia mengeras.. normal ke ek?

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015