Sunday, January 24, 2010

penerbangan yang muram

alhamdulillah...selamat tiba di rumah semalam...tapi tak sempat nak update malam tadi sebab kepala sakit macam nak pecah saja...so..tunda la ke hari ini...semalam balik kampung menggunakan perkhidmatan fireflyz...besssttt..macam biaso lah..i like fireflyz...:)

semalam flight pukul 240p.m..tapi terlupa pulak boarding 30 minutes before..huhu..so..dengan rasa konfiden nya pegi cakap dekat orang yang tolong hanta dekat airport bahawa check-in 30 minutes before..haha..kelakar..padahalnya...check-in kaunter pon tutup 30 minutes before..mak aiiihhh...sengal tak aku? sengal kan?kan? ingat flight ni macam bas ke boleh tahan-tahan suruh tunggu sekejap ke ape...adooooiiii...

semalam aku di drop depan kaunter check-in terus..tapi masa tu aku masih ada 10 minit kot..so..memang sempat lagi la kan...but then..Q sikit punya panjang..masa sampai turn aku..stewardess tu da suh aku masuk departure hall terus dah..sengal sungguh noraini semalam..apatah jadi..lembab semacam saja..aishhh....tapi kesimpulannya...penerbangan semalam was the saddest ever kot..huhu..feeling terlebey...adeyyy...cengengg....:P

~~salu dapat window seat...which is memang best...
but then salu dapat window seat near the wing...
huhu..terima sajalah..:) yang penting selamat tiba...~~


macam biasa..dapat window seat...semalam seat 9F..i likee...aku kalo dapat boarding pass tu..first sekali aku akan tengok huruf kat tempat seat tu...selalu megharapkan akan dapat F..hehe...tapi malangnya..selalu dapat dekat wing..tapi kalo firefly..tak haru sangat sebab wing dia dekat atas..so..takde lah terhalang pemandangan...kalau airasia,alamatnya tido lah..huhu..

semalam tu..agaknya badan penat sangat kot..lepas take off..terus macam nak lelap dah mata..lepas tu lepas dapat jajan and juice...dah abes semua..aku boleh terlentok tido..tapi tak suka la dengan orang yang duk sebelah tu...menseramkan..ada skali tu masa aku terjaga dari tido...muka dia dekat saja dengan muka aku..tak tau la dia nak jenguk ke luar window ke apa..aku terus kaku dah tepi dinding..takottt...huhuh

~~baiklah..commercial break sekejap..
this is one of the reasons why i love fireflyz..huhu...
2 seats..comfortable..i likeee....~~


hoho..impact nye..dah sampai rumah..lembik seluruh badan..sakit kepala..huhu..tido sampai pagi..kesiannn....tapi apa pon..fireflyz memang best giloss..

4 comments:

nadiah said...

hehe, i think ms check in tu bleh kot request nak seat mana2, kalo still available la.. dulu masa sy slalu fly domestik kat NZ, slalu try check-in awal2, then request seat tepi tingkap. slalunya dapat, Alhamdulillah;D tapi kat Msia ni tatau la kot sistem berbeza, huhu

firefly bukan macam AA eyh? AA kena bayar utk food dia atas flight, tak suka la, huhu

AINI NORAINI said...

a'ah..bleh je request...
tapi tak penah cube..huhu

firefly much more comfortable kot..
ada refreshments..airport pon kt subang je..takyah g samapi LCCT..

E.d.Y said...

xpernah naik firefly

AINI NORAINI said...

edy ~ try la..best jgak la..
tapi tak se best mas la..

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015