Monday, November 23, 2009

bibik mode ON

haha..ape hal..duk umah dah dekat 1 week baru nak on mode bibik ye?? huhu...actually dah lama on..tapi disebabkan busy dengan keje-keje bibik..tak sempat nak on kat sini..huhu....macam biasa la..kalau dekat rumah...bangun pagi...lepas subuh..kau jangan harap nak tido..nanti abes kau kena sembur..huhu....jadinya...lepas je solat..terus pegi kitchen...amek baju-baju yang nak kena sidai..pegi sidai...lepas tu...sapu ruang tamu sikit..kemas-kemas ape yang patot..susun ape yang patut...then bergerak ke kitchen lagii....mop lantai kitchen sampai berkilat...agak-agak dah berpeluh...baru aku pegi mandi..haha....busuk gila pompuan ni...aiyaaaa....

huh..ini latihan untuk menempuh alam lain ni nampak gayanye...haha..bila lagi kan? time cuti gini la nak tunjuk hebat..haha...lepas dah penat semua..pegi mandi..lepas tu rest jap sambil tengok tv...aku layan je cite ape yang ada...sambil-sambil shake ditangan...hailaaaaa....cuti punya pasal..abes segala diet haku...shake sekali je sehari...abes laa aku......abes...abes...cane tah ni nak buat...hmmm.....dah agak-agak bosan tengok tv..aku ngadap mukabuku jap..lepas tu jeling jam...kalau dah agak-agak nak masuk kul 1230..aku pegi kitchen..buat lunch pulak..tak susah pon nak jadi bibik ni...masak aje ape yang ada..semalam terasa nak buat kangkung goreng belacan....lepas tu campak-campak je segala bahan...akhirnya berjaya jugak aku dengan adik abiskan..tak sangka...skali hadap je...huhu...

hari ni pulak macam nak buat kailan ikan masin..semua dah ready dekat kitchen...tinggal nak pegi campak dalam kuali je..haha..bapak ah belagak..cakap campak-campak je..ceiittttt......
apehal la dengan aku lately nih..dah la malas gile kot nak conteng dekat sini..dah tu ayat tah pape je...aku geram betol laa...time kua ayat-ayat and cerita-cerita power...aku takde pulak online..tu yang bikin hangin tu....ade ke patot idea tu datang time aku duk berus gigi masa nak tido? tengah masak kadang-kadang pon dia datang....tensi sungguh begini...haiiyaaaaaaakkkkk....

3 comments:

puan.farah. said...

hihi..kalau lama tak berkarya memang bergitu. shake2 =p

NurulAzriKhalisah said...

betul3...
nape eh???
kalau time mandi la nk tido la mcm2 ayat best muncul so rase xsabar nk update blog...
bile dh online haram xde ayat yg diigt...

AINI NORAINI said...

huhu..puan coach..mintak ampun...so far berjaya shake for bfast aje..huuuuu.....

angah ~ tu ah...geram kang?

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015