Saturday, October 24, 2009

~yes...i am happy

horeyyy..horeyy....
hoyeayyy..hoyeayyy....
yuhuuuuuuuuu.....


amboi...sakan tak hengat kau ye....dah macam tak reti nak taip benda lain dah pulak aku nih..setelah hampir 3 minggu mencoba dan terus mencoba..(tetiba lagu coba-faizal tahir bunyi-bunyi kat telinga...haha...cheh..memang tetiba sangat budak neh)..akhirnya berat aku dah turun sikit...tadi coach datang anta stok..lepas tu sekali la dengan timbang..memang lepas yang coach datang awal bulan hari tu...aku frust sungguh-sungguh sebab berat dah la naik..pastu fat pon naik...water turun..muscle pon turun...fuhhhh....i dont like those things....aiyaaaa...

lepas tu..coach pesan suh keep on trying...lebih disiplin..no more cheating in consume shake...(kantoi la before ni macam skip-skip jugak shake..hehe...) lepas je coach datang tu...try la mendisiplinkan diri...mula slow-slow...tak bleh nak terus drastik...aku lupa dah mula-mula hari tu aku buat ape..tapi yang penting aku cuba maintainkan shake twice a day...aku shake for breakfast (wajib)...lepas tu aku choose either lunch or dinner utk shake lagi skali...

a week after tu...aku try observe pakai scale kawan..hmmm..memang ada la penurunan..but i do not know how much i exactly reduced...huhu..biasalah..i takkan percaya scale lain unless i ditimbang oleh scale TANITA milik puan coach...haha..sangat teruk kan??huhu...i nak beli TANITA tu masih belum mampu..tunggulah i loss about 13kg dulu..huhu..lepas tu tunggu i jadi independent distributor HL..baru i akan pasang angan-angan untuk owned a TANITA scale...hehe...sekarang takleh pasang angan-angan tu lagi..sebab angan-angan nak loss weight i ni pon tah bila akan tercapai...i hope before i get married la...:) aminnn...

then...aku macam still tak puas hati...aku kuatkan lagi semangat ni..tapi kan..ada 1 rahsia...weekend,memang aku tak reti nak jaga nafsu makan...pegi lepak online dekat student lounge,nampak orang makan..baut lauk pauk yang sungguh menyesakkan hidung dan menggoda naluri...aku jadi terpanggil nak pegi beli jugakkk...haha...so,weekend..shake skali je...for breakfast..then lunch makan ala kadar je..dinner makan bihun sup...

then lastweek..memang aku sangat sibuk..so..memang aku dah jadi bestfriend dah dengan HL...aku kan asyik duk pening dengan FYP...memang lastweek la kot week yang aku paling close dengan HL...pagi shake...lunch shake..kalo boleh,dinner pon nak shake..tapi bila memikirkan takot F1 and F3 cepat abes, aku ikot je la cakap coach...hehe...tapi kadang tu kan...memang sangat terdorong untuk makan...kalo tak tahan sangat, aku pegi cafe..usha lauk sikit..if ada yang berkenan,aku screen and scan dulu...tengok banyak minyak ke tak..bla..bla...bla..lepas tu if lulus screening and scanning stage tu,aku beli..if tak..aku pujuk hati..then beli betik..hehe...bila dinner, aku beli bihun sup...make sure mintak extra vege...percaya atau tidak..aku dah jadi vegetables lover..ni kalau mak ayah tahu..sumpah gumbira melihat anak mereka dah reti makan sayur secara banyak....heh...i baru sedar vege itu memang sedap...yeayy...sedappp....

hasilnya ialah...weight aku hanya loss about 0.5kg aje...but wait...itu takde lah sangat memberangsangkan...my fat..dah reduced...rasanya around 1.2 gak kot...coach..correct me if i am wrong..huhu...lepas tu kan...macam tak percaya giloss...water content dalam badan aku dah naik sangat mendadak..(ni kalo coach baca...abes aku..kecoh je..padahal from 46 point something to 48.1 je pon...haha...)..heh...for me sangat mendadak okeh..hehe...lepas tu...aku dah tak nampak benda lain dah lepas tengok my fat and water dah memberi result yang bagos tu...pastu tiba-tiba coach cakap.."physique rating pon dah 5 ni.."...masa tu..aku dah macam..wahhh..really??unbelievable lah...betolll..tak sangka..before ni duk takat 2 je tanak naik-naik....dah la muscle pon dah naik...then umo pun dari 39...dah jadi 35..hehe...i loikkeeee....

aku sukee...aku sukeee....dengan ini..diisytiharkan...semangat aku telah meningkat ke tahap maximum...sungguh bersemangat..lepas ni aku tanak skip-skip or cheating lagi..aku nak grad dengan berat 45kg...kalo dapat 43kg pon lagi bagosss....:)

5 comments:

queenlyana said...

fuhyooooooooooo
agenda penurunan berat badan yang hebat..!
kagum saya dengan awak nih..
Aini, sila ikut peraturan diet yeh..!
Kalau tak, saya babab awak.
hihihi
aini.. where have you been eh..?
I macam tgh cari-cari you nih..

AINI NORAINI said...

hehe...:)
takde lah hebat sgt..ehehe...
jgn la babab i..:)

i ade je..cume jrg online..
lepas tu dah lama xupdate wallpost fb..ehehe..

puan.farah. said...

huhuh..excited kan bile ade kesan positive.. aku rase berat mum turun lebih dari tu..tapi sebab mum piyed berat naek sket

NurulAzriKhalisah said...

hihihihi...
seronok ye kamu...
sy pun nk mcm tu jugak...
(tetibe tgk dot dot byk teringat ustaz penceramah ajuk cara bebudak sms)

erm sayur memang sgt sedap kan???
tetibe blh pilih sayur lu dlm setiap hidangan skang ni...:-)

AINI NORAINI said...

coach ~ hehe...xtau la magh...maybe kot..tp fat,water,muscle n physique rating tuh sgt mengujakan...huhu...

angah syg ~ hehe...lucu kan..i miss u la dear..lepas 2 kali wiken ni kite asek bersama je...
sayur mmg sdp..:)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015