Tuesday, September 1, 2009

~weekend bersama family~

assalamualaikum..
okey..jangan salah faham..family di sini bukan bermaksud bersama ummi dan ayah di kampung...tapi bersama family adik kepada ummi..heh..pening ye? ok...family pakcik aku laa...haha..
aku balik umah dia hari sabtu...petang..sama-sama dengan kazen aku...
kami janji jumpa dekat terminal putra..
then sama-sama naik bas pegi umah dia..

seronok..dah lama tak pegi sana...

kiranya..ramadhan 8,9,dan 10 aku di rumah pakcik..
eh..tapi ramadhan 10 tu aku dah balik UIA...
petang tu aku mintak pakcik aku hantarkan..
kiranya..malam tu berbuka dekat UIA...

bila dah kat rumah...faham-faham lah..
memang main aje kerja aku..
bawak balik buku..kononnya nak study untuk exam esok..
tapi..hampeh belaka..
aku buka sekejap je..then simpan letak atas almari...

hari sabtu itu..
ramadhan 8..
makcik aku masak best..=)
menu dia hari tu..
mee goreng, air sarsi, nasi putih, ikan siakap bakar, pastu ade lagi lauk lain..
tapi aku tak ingat..sebab aku makan mee goreng SAHAJA....
diet okek...
jangan tanya lagi...


ramadhan 9..
makcik aku masak best jugak hari tu...
nasi ulam..pastu side dish dia is bihun sup feveret sepanjang zaman..hehe...
aku makan bihun sup aje..memang tak puas ah..
smpai abes semua yang dia buat tu...
best...best tersangat-sangat..
rasa macam nak lagi je...:)

okeh...and now..today..
Ramadhan 11..aku dah bersih..
esok dah boleh berpuasa kembali..
heehee...seronoknya...
tak sabar nak berpuasa lagi..
bekalan untuk sahur dah disediakan..
gardenia butterscotch..
pergghh..
memang sangat best untuk dibuat sahur..
sekarang dah tak makan roti john dah..
hehe...=)

esok..ramadhan 12..
noraini akan bersahur dengan gardenia butterscotch..
bersama-sama makanan lain..
heh..kata diet...cane leh ade makanan-makanan lain tu ye..
huhu....

2 comments:

puan.farah. said...

butterscotch tu memang sedap~ ouh..terasa nak beli ini malam

tapi tak baguih untuk diet..huhu

AINI NORAINI said...

hallamak..tak baguih ke...?
i kne gak abeskn yg tu..tp ok what..sbb berbuka i tak mkn nasik..mkn kuih dgn air je..:)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015