Sunday, September 20, 2009

Super Exhausted AIDILFITRI

adoyaiii..
penat sungguh hari ni...
penat menjerit-jerit..
penat gelak-gelak..
penat bergambar-gambar...
penat melayan tetamu of course..
penat layan cousins yang berpangkat junior..
penat mentengok karenah cousins cilik ini berkelakuan yang sumpah comel..walaupon kadang-kadang macam geram jugak...heeeee.... ^_^
penat yang gembira lah hari ni...sungguh....dah rasa macam jadi kanak-kanak balik....heeeee.....

pagi-pagi lagi...sesudah solat sunat aidlifitri..
sesudah kami bermaaf-maafan antara keluarga nukleus kami...
kami memulakan misi beraya ke rumah orang...

rumah pertama yang kami serang ialah rumah ex-baby sitter adik bongsu aku...
then rumah makcik kitorang juga merangkap ex-baby sitter aku dan adik lelakiku...

lepas tu terus bergerak ke rumah nenek..
sampai sane..
memulakan sessi fotografi raya...sessi kegemaran semua anak-anak muda dalam keluarga Hj.Budin... ^_^
sungguh seronok..
memang kalau turn ayahngah ku kena belah kampung kami...
sessi fotografi ni takkan penah takde...

sessi fotografi ni sungguh gamat..
banyak sungguh orang yang nak bagi arahan..
orang-orang yang akan di'shoot' pulak macam tak paham arahan..HAHA..
pening semuanya..

da selesai semua..
bergerak ke rumah siblings nenek yang tinggal berhampiran..
sesudah tu...ke rumah siblings atok pulak..

penat sungguh...dah pukul 3 lebih baru kembali ke rumah atok..phewww.....
*kesat peluh dekat dahi*

dah tu pulak...ade la tetamu-tetamu pulak datang..
penat lagi...layan tetamu segala...
lepas tu macam nak balik rumah la pulak..
rehat dekat rumah..huhu..

dah sampai rumah...
adik-adik ummi pulak datang...
lepas sorang balik,sorang lagi pulak sampai...

kali ni...datang nak main mercun...
sebab ayahsu aku ade sorang je son..
so..memang the only son in the family close dengan the only son of our family..
walopun sorang umo 19tahun..lagi sorang umo 6tahun..HAHAHA...
dorang main mercun sampai dah rasa macam duk dekat negara yang tengah berperang..

dah setel sume...
berangkatlah mereka pulang..
ketika ini..jam dah pukul 10.35 p.m...
tapi mata aku dah rasa macam pukul 2 pagi..
mengantok yang amat..
hajat dihati nak edit-edit gambar tadi..
tapi....
esok lah kot...HAHAHA...

so..layan je lah mana yang ada ni ye..=)

5 comments:

.mek.mizah. said...

wahh.. best btol begambo reramai mcm nie.. huhu~

kakak seri lyana said...

aini,
selamat hari raya idulfitri.
laaa dua keping je ke gambarnya..
kata photoshoot, letak lah banyak2 sikit.. eehe

happy always ye bebeh..
hope to see you again..!

AINI NORAINI said...

hehe...kakak seri....ade lagi..tapi line mcam tak btol..tak leh nk upload bebanyak...akn ada 1 entry yg bertajok 'album aidilfitri'..huhu...

puan.farah. said...

i dah kembali..hehehe

lemak dah banyak ni..berkat tak shake 2 minggu
adei

jom berjuang balik

AINI NORAINI said...

ye..kite serupa...berkat meninggalkan shake.....huhu

jom...semangat!!!

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015