Tuesday, September 29, 2009

~ puteh ke?? ~

haiiiii..assalamualaikum...
rasa macam dah lama la pulak nak update blog..
asyik duk sidai gambar-gambar raya je..
bukan ape...
sedang kekeringan idea..
lagipun cuti baru je abes..
kehidupan di kampus pon baru je nak mula balik...

aishh....
kenapalah lambat sangat April 2010..??
kenapalah ada lagi 1 semester yang perlu dihadap...adoyaiiii...
kenapalah banyak sangat keje yang lecturer bagi sebelum raya hari tu..
kenapalah..kenapalah...kenapalah....???
kenapalah malas sangat bila ada dekat rumah??
haaa...itu masalah yang memang tak boleh nak elak..
kat rumah lah terjadinye berbagai hal..
malas..makan banyak...dan hasilnya..kerja tak siap..badan mengembang...fuhhh.... =_="


semalam mula kelas lepas raya..
mood raya masih ada la walaupun tak semarak ketika bersama seluruh keluarga pada 1 Syawal haritu...
nampak gaya nya..kena turn offkan mode raya..dan turn onkan balik mode study...sungguh sukar...ohhh....Tuhan..tolonglah...

rasanya semester ni lah macam paling sukar..
bukan sukar dari segi belajar..
tapi sukar dari segi nak memupuk sifat dan semangat untuk belajar bersungguh-sungguh...
tadi baru dapat 1 markah midterm...Alhamdulillah..tak failed...
HAHA...eh..silap..tak boleh gelak..kena sedih dan insaf sebab markah tu tak boleh nak membuatkan aku senang duduk..
cume hanya boleh berpuas hati sebab markah yang dapat tu macam high sikit from my expectation..
ye laa..study main-main..nasib baik markah dapat cenggitu...ALHAMDULILLAH...

pastu pagi tadi jugak lecturer PM cakap die nak bagi markah midterm PM nextweek..sebab tamo spoilkan mood raya kami...
haa...nampak sangat la result itu tidak memberangsangkan...
tentu dia pon sedih dan kuciwa..
aku?? dah tentu la rasa macam da tergolong dalam list orang-orang yang dapat cikit tu...
aishh...-_-"
aku jawab teruk hari tu...sumpah teruk...sebab sehari sebelum balik bercuti raya...mood raya da on awal-awal...study tah ke mana...ohh...poor me....

pastu pulak..dengan esaimen nye yang melambak-lambak..adoiiii....
macamana nih..... T_T

eh..ok..rasanya macam dah terpesong tajok ni..
tadi nak cite pasal ada orang tegur aku..
kakak yang jual yong taufu kat kolej aku...
tadi pegi beli dekat stall die..
tibe-tibe die cakap aku makin putih...
haaaa....apekah??? rasa macam nak gelak guling-guling dekat situ jugak..
tapi nasib baik ada jugak rasa malu..
ape la kakak neh...
pandai ye nak jage hati saya..
bukan makin putih la kakak..
tapi main gemok.....yee...itu yang paling tepat...MAKIN GEMOK...

setelah selamat beraya dengan gumbiranya..
setelah selamat berada di rumah lebih kurang 2 weeks..
ohh...tidak...
aku memang takleh balik rumah lelame..
nanti jadi penternak lemak yang tegar.....

ok..itu aje sebenarnya cerita pasal putih..HAHA...termelalut la pulak..
tak rasa bangga langsung pon...sebab aku tak rasa pon aku putih..
aku coklat laa..bukan putih..aiyaaa....
balik raya baru-baru ni makcik aku siap tanya aku pakai produk ape...
cane nak jawab tuh....
tak pakai pape pun..
mandi air bukit dekat UIA Gombak sajo....HAHAHA....


sekian...cerita tamat....
:)

6 comments:

NurulAzriKhalisah said...

nk mintak se tong ain bukit kt uia gombak blh tak????blh la blh la blh la...lalalala...
tu putih wajah tu dari sinar nur keimanan dlm diri tuh...ikhlas ni tau...
pasal lambat sgt April 2010 tu jgn le risau.sampai jugak masenye nanti.byk2 bersabar ye...tkut nanti dh lps April 2010 rase nk patah blk mase ke julai 1999...ngeee...:-)

AINI NORAINI said...

huhu....
nak air bukit uia gombak??
meh ah cni..:)

tu ah pasal...tkot ble April 2010 tibe,rase nk undur balik lak..haha...

puan.farah. said...

ade orang puji i kulit makin cantek..u rase tu sebab herbalife ke?

AINI NORAINI said...

ummm....
a'ah la kan..
baru terfikir..
maybe jugak..:)

NurulAzriKhalisah said...

btl3...ade org ckp kulit makin gebu..
hehehe..terus terperasan seposen...

AINI NORAINI said...

hehe...ye ke? baru perasan la..:)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015