Sunday, August 2, 2009

Fever kah?H1N1 kah?


credit to google
assalamualaikum...=)
lama rasanye tak menulis apa-apa kat sini..sampai jari jadi macam cramp tak reti nak taip..HAHA..
ni kalo cite pasal H1N1...da kompem-kompem sume orang dah tau...tapi kan..heran tak?nape UIA tak tutup-tutup lagi?dengar cite from doctor masa aku g clinic hari tu...dia cakap belum ada...tapi aku pon tak sure laa....tapi...yang aku risaukan sekarang...rumet aku dah demam.....RUMET AKU DEMAM WOIIIII......


credit to google

abes nape kau plak yang kecoh ni?


oii...aku takot la weiii.....kalo sekarang bukan kes H1N1..aku pon malas nak kesah laaa...dah la tahun ni aku belum demam lagi...risau tahu?? aku tanak sakettt....

pastu...yang mentambahkan kerisauan aku ialah...kawan kepada rumet aku pon demam jugekkk.....adeeeyyyy....dorang ade kua gi jalan TAR kot tak silap aku lastweek..aku yang tak sakit ni plak kene kuarantinkan diri sendiri..takot juga infected nanti..nau'zubillah...heh..rumet aku demam biasa aje sebenarnye..tapi aku takot..dia sndiri pon takot..tapi after doctor cakap fever biasa...dia da lega..aku yang tak lega-lega neh...HAHAHA

tahu tak..banyak program aku dah terbengkalai since ade kes H1N1 neh.....
firstly is trip pegi Pangkor....bonda tak bagi keizinan laaa...alasan beliau ialah sebab H1N1..plus another addition reasons yang memang masuk akal..seperti...kaklong tak payah la ikot la..
  1. kaklong kan bukan boleh sangat main tempat-tempat berair macam tu..which is..memang TRUE..aku takot and tak konfiden ngan tempat-tempat percutian yang macam tuh...aku hanya konfiden if my hero ayah pegi skali....my ayah is the best..HAHA...
  2. kaklong bukan tahu swim..which is...TRUE jugak...heee...aku tatau swim..sebab tu bonda sangat risau....haha
  3. kaklong ada duit ke?umi taknak bagi dah kalo tak cukup untuk sem ni...HOHO...aku TAKDE DUIT SANGAT...bila masuk bab duit ni...aku memang surrender lah..sebab memang tengah kekurangan wang..masa ni lah rasa macam kan best kalo dunia ni dah tak perlukan duit..huhu....duit yang masuk baru-baru ni pon da banyak aku spent untuk bayar yuran lastweek..da la bayar extra..sebab masa EIT aku duk dalam UIA...:(
  4. and etc...so...
kesannya...aku tak ikot laa....sedey tahu?? dorang hepi-hepi kat sana..aku hampir mati kebosanan kat rum...macam ape je neh...dah la semalam spent time lama gila dekat bilik TV..semata-mata nak online..ngeee....:)

pastu tau pulak rumet demam...lagi lah aku rasa macam sangat takot...
second thing yang dah spoil because of H1N1 ni pulak ialah..PC Fair....aku terpaksa buat bodo macam orang duduk dalam gua yang tak tahu apa itu PC Fair..huaaaa...sedey gilaaaaa......aku memang nak sangat pegi...nak tengok-tengok barang..walopon tak beli....aku akan tetap seronok melihat-lihat barang-barang itu....huuu...cedey....yang ni..aku smsed him..

u..boleh tak i ikot kazen pegi PC Fair..?
.
katne?
.
kat KLCC..boleh tak?
.
u tak payah ikot laa..duk je kat rum..bahaya..tempat tu tertutup...nanti infected..cane?u nak sakit?
.
hmm...so..takleh la ni?
.
yess..takleh...
.
hmmm..ok..i tak pegi..tapi i bosan duk rum..:(


kesimpulannye kat sini...aku masih jugaklah tersadai kat kolej..macam yang aku dah agak....sedey.....:( sume orang pon risau ngan H1N1....hmmm.....

pastu.....aku macam cadang nak gi jalan TAR...tapi...finally aku decided tanak pegi...sebab takut infected...gotcha..(eceh...sekarang da pandai guna gotcha dalam blog..HAHA...)aku pon akhirnya buat keputusan because of H1N1...huuuuu....apekah??

2 comments:

cikmune said...

ohhh... rumet kte kne kuarantin dalam bilik. kalo esok tak baik dia kne pi kuarantin lagi seminggu kot? dan kte pon la kot? sbb kte ngan gatal2 suke masuk bilik dia. he he heeeeee

AINI NORAINI said...

hehe....tapi kalo blood test negative...xde masalah cik mune..dunt worry..td baru g anta ida ke HKL..alhamdulillah...negative..:)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015