Sunday, July 19, 2009

~lebih baik aku gi donate blood...~

~ok...kali ni..aku akan bagi satu entri yang agak geli-geli..huhu...
sape mabuk darah..dipersilakan jangan baca sekarang ye..sebab anda akan dipertunjukkan gambar darah nanti..^_^

kisah nye..berlaku hari sabtu hari tu sebenarnya...eh silap..hari jumaat..masa aku masih lagi kat kampung bersenang-lenang bersama keluarga tersayang...
pegi kebun atok macam biasa ah..tolong umi and atok amek rambutan dari pokok..
pastu..kebetulan malam sebelum tu hujan..
so..rumput agak basah la jugak..
and amat sesuai la untuk didiami oleh encik-encik pacat sekalian..
nak dijadikan ceritanya...masa sama-sama duk syok kait rambutan dengan adik,tibe-tibe adik menjerit...PACAT katanya..
AISEYYY..gua tak pernah lagi bersemuka dengan encik itu...
da mula cuak dah neh...
pastu berlari-lari la pegi ke tempat yang agak lapang and tade rumput..
aku tengok..ade beberapa ekor encik pacat sudah bergantungan bagai di seluar...
adeyyy..geli...ya ampun...perasaan mase tu macam nak bukak aje seluar tu...
memang geli geleman...
tak terucap dek kata-kata..
kat seluar adik pon ada..
aku da mula rasa tanak join dah aktiviti mengkait rambutan tu..
tapi sebab kesiankan umi,atok and bibik..
aku paksa jugak adik untuk join aku...
(amaran:perbuatan paksa memaksa tidak baik untuk diamalkan..^_^)
HAHAHA...

~ini ialah encik pacat yang aku rasa sangat tak leh blah..aku geli dengan binatang ini...owh..damn ah..nape aku kena jadi mangsa kau hah pacat!!! &%$^#& punye pacat..!!!
geli gile!!!~
source: google aje..


pastu masuk la jugak kat kawasan tadi..
pastu tetibe aku rasa nak gi tandas..
then gtau la umi..
adeyy..time la plak rase nk g tandas bagai..
pastu jalan laju-laju ngan adik balik umah nenek..
pastu..
mase kat toilet...

aiyooo..takan hal dalam toilet pon nak kene cite kot...
malu ah sket ngan kawan or readers yang baca blog neh..ape daaaa....
eh..masalahnye..ini la puncak cerita...HAHA..
baca aje lah ye..:)

ok..back to the real track again..
mase bukak sua...nampak la sejenis makhluk berwarna hitam pekat kat bahagian depan betis..
(tatau part tu nak panggil ape..huhu..)
masa tu menjerit kuat-kuat..PACATTTT!!!
adik yang kat toilet sebelah terkejot..HAHAHA..
gabra punye pasal..cari je ape-ape yang boleh dicapai time tu..
tau ape yang telah dicapai?
HAHAHA..BERUS JAMBAN...

~ini pulak kesan kene geget ngan pacat...see..darah banyak..
ni pon da abes bape banyak tisu...but still darah kua lagi..
T___T~


aku tonyoh menatang tuh dengan pemegang berus jamban tu..
nak guna berus..pikir takot sakit kaki sndiri pulak kan...
heh..sempat pulak berfikir time-time kritikal macam tuh..
pastu..darah kua tersangat la banyak..
then aku baru perasan..ade lagi 1 kesan kat peha..
memang pacat tu nak kena..
aishhh..abes darah aku..
da la darah kua tak henti-henti..
tetibe terfikir..kalo aku g donate blood..tade la membazir kat pacat #%$^&$ tuh!!
tapi heran..sikit pon tak sakit..
gatal pon tak..
darah tetap maintain mengalir tanpa segan silu..
suka hati aje kua melimpah-limpah..
da letak ubat pon tak jalan...
T____T
sekian...
aku kecewa sebab pacat aku kecewa sebab pacat aku kecewa
sebab pacat $&%$ tuh dapat darah aku free-free je...
&*%$ tuh dapat darah aku free-free je...
T___T

~ini kesan selepas sehari kene geget..darah macam dah tade..tapi meinggalkan kesan yang sangat buruk..abes kulit i..hishhh...~

pesanan penaja: lain kali pegi kebon,pakai socks and shoes..pastu masukkan ujung kaki sua dalam socks..buat gaya ala-ala tentera..
baru encik pacat tak dapat masuk..

pastu..jangan gi kebon kalo malam sebelumnya telah hujan..:)

9 comments:

puan.farah. said...

hehe..mak aku takut pacat. kalau g kebun die sembur bygon kat seluar.ngan kasut. komfem pacat tak g dekat!

cikmune said...

ekekekee..kte pon takot pacat =x tp nak derma darah pon takot =x

AINI NORAINI said...

puan farah ~ aku xtau hari tu pacat nk geget aku..aku tak penah kene..tu yang tak cari langkah nk prevent..sbb tak bajet akn kene geget..huuuu..:(

cik mune ~ kte takot dua-dua skali sbnrnye..hahaha

seri lyana said...

PACAT .
i ada bnyk memori istimewa dengan pacat. HAHAHA

tapi i tak geli dengan pacat. SERIUS. I dh bnyk kali giler kena cium dengan pacat. Bukan kat kaki je, kat satu badan. Pastu badan jadi merah-merah. tapi tetap rasa seronok.
Sebab seronok tengok darah tu kering dan menjadi kuping-kuping. hahaha

pastu boleh paksa orang lain supaya kesian kat I.. hahaha

AINI NORAINI said...

lyana~u xgeli?? bagus nyee...i terjerit2 segala masa bnda tuh pnjat slua i..xleh laa..i geliii.....huuu..
u mmg wanita gagah..:)

cikmune said...

hahaha.. kte penah kene gigit pacat. pastu masa nak mandi nampak darah. terus menjerit macam orang gila. padahal pacatnye takde. wkakakaa... (masa camping zaman skolah)

ainmusa said...

hehe.ainii!kalo linah gigit oke gak sbb die boleh tlg cuci darah.tapi lintah lagi gumuukkk~lagi geli.tapi bagus untuk perubatan.try ka google.huhu

paradiseflower said...

hei ira!
kikiki
nk jugak coment, huhu
pacat mmg gtu tebiat dia
dah la eyyyewwww
dia ade enzim yg buat darah x coagulate, nnt sng dia nk isap
that's y darah ira x benti2
huu
jahat ni pacat ni nih
hish!

AINI NORAINI said...

cik mune ~ hehe...memang...akan menjerit...HUAAAAAAARRGGHHHH...

dr.ain ~ ek? hmmm..aini pon agak camtu jgak..tp geli la yang tak leh nk tahan...T_T

fana ~ owhh...begitu kah? baru la tau...tapi memang darah non-stop...T_T

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015