Wednesday, June 24, 2009

~ahlan wa sahlan...bulan taubat~

~alhamdulillah...hari ni...kte bertemu lg dengan tanggal 1 Rejab...
Bulan Rejab kali ni..aku memang xsedar langsung dgn kehadirannya...nasib baik terbaca 1 post from my fren psl bulan Rejab kat FB...dan..aku da terlepas untuk berpuasa pada 1 Rejab..sungguh tak best sekali...hmmmm.....

jom tengok...kat bawah ni ade banyak keistimewaan Rejab...
lepas Rejab..datang Syaaban...lepas tu datang plak Ramadhan..
Ah..aku rindu Ramadhan...ya..aku amat rindukan bulan itu...
Ya ALLAH....panjangkan lah usia ku...semoga dapat lagi aku bertemu Ramadhanmu yang penuh barakah....aminnn....

Rejab bulan Allah,

Rejab adalah bulan menabur benih,

Amalan Rejab menyucikan badan,

Rejab adalah bulan maghfirah (keampunan),

Rejab adalah bulan taubat,

Pahala amalan baik Rejab diganda 70 pahala.



Ya Allah..besarnya nikmat Mu....


Ya Allah,
berkatilah kami pada bulan Rejab dan bulan Syaaban serta sampaikan kami ke bulan Ramadan.
Aku bermohon keampunan Allah yang Maha Agung dan tiada Tuhan melainkan Dia, yang hidup, yang berdiri sendiri dan aku bertaubat kepadaNya.

Ya Allah,
Engkaulah Tuhanku,
tidak ada Tuhan yang patut disembah kecuali Engkau yang mencipta aku.
Aku adalah hamba-Mu dan aku dalam genggaman-Mu. Aku dalam perjanjian (beriman dan taat) kepada-Mu sekadar kemampuan yang ada padaku.

Aku berlindung kepada-Mu daripada kejahatan yang (mungkin) aku lakukan.
Aku mengakui atas nikmat yang Engkau berikan kepadaku dan mengakui dosaku.
Kerana itu aku memohon keampunan-Mu dan sesungguhnya tiada yang dapat mengampuni dosa seseorang kecuali Engkau Ya-Allah.

2 comments:

Ayumieza said...

long aku pun tak sempat puasa sunat rejab utk 1st day punya sebab ada kenduri dekat office aku...rasa nyesal pun ada huhuhu...

AINI NORAINI said...

aku memang langsung xingat da masuk bulan Rejab...tgk la..mungkin esok lusa..aku boleh puasa kalo blum period...

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015