Wednesday, November 19, 2014

First Obstacle, Identified.

Assalamualaikum.

:)

Ok, first of all, put a looooooooong smile on face.
Positive. Positive. Positive.


Kan obstacles tu dijadikan untuk kita figure out solutions dia. 
Kan? 
Kan? 
Kan?

Tarik napas. 
Hembus. 
Tarik napas. 
Hembus. 
Tarik napas. 
Hembus.

Ok lets start.

Early this week, I went to do the sieving.

And because of my biomass is some sort of fiber, memang tak telus la. Hahahaha.
Maklum lah, baru berjinak dengan fiber kan. Slow la sikit.

So, tak pe lah. 
Consult the SV and bentangkan alternative plan which is, pyrolysis dulu, then baru kita sieve.
And, plan B was approved.
Alhamdulillah.

Lepas tu, met my team mate.
And here, the obstacle identified.

Research guna method yang rare.
Of course, equipment pun rare.
And, so far, pinjam UM punya. 

Equipment tu, three of us je pun guna.
But then, kalau sorang nk kena produce 70-80 samples, 
dengan kapasiti sehari boleh buat 4-5 samples,

agak-agak, berapa lama nak siap? 
Haaa.. kat sini la challange dia.


So now, moh le kita fikir solution terbaik.
Tukar method?
InsyaAllah, buat masa ni, tak mau tukar kot.
Dan insyaAllah, ada jalan penyelesaian.

Doakan ye kawan-kawan!

** Bila mood sikit down, kita lari gi tulis blog. Hahaha. Itu lumrah.

2 comments:

Julia Johari said...

Semoga dipermudahkan urusan ye dear...keep it up

cik puan aini said...

@Julia Johari Amiin.. Thanks Ju.. :)

My Love

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary Years Ticker
Copyright to NORAINIMNOOR
Designed by UMIESUEstudio 2015